UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Diede sport in een rolstoel
blog over sport
Actief blijven Blog

Diede heeft een zilveren medaille gewonnen

Rolstoeltennisster Diede de Groot (19) sloeg zichzelf naar de top bij de Paralympische Spelen in Rio. Hoe heeft zij dit hoogtepunt in haar sportcarrière beleefd? Lees het in haar 4 blogs.

keer gelezen
4666

Rolstoeltennisster Diede de Groot (19) sloeg zichzelf naar de top bij de Paralympische Spelen in Rio. Hoe heeft zij dit hoogtepunt in haar sportcarrière beleefd? Lees het in haar 4 blogs

'Het was een emotionele achtbaan'

Het zit erop! Gisteren speelde ik samen met Marjolein Buis mijn laatste wedstrijd en wonnen we een zilveren medaille. Afgelopen week is er zoveel op me afgekomen. Het ging onwijs goed, maar de halve enkelfinale tegen Jiske Griffioen was superspannend en ik verloor nipt. Daarna greep ik naast het brons tegen de Japanse Kamiji en dat vond ik heel jammer. Bij het dubbelspel ging het beter. Marjolein en ik hadden gisteren natuurlijk graag willen winnen, maar dat zat er niet in. Maar: we hebben mooi wel een zilveren plak! Het trotse gevoel over hoe ik het deze week gedaan heb, moet nog komen. Ik heb eerst even tijd nodig om alles te verwerken, want het was een emotionele achtbaan. 

Sluitingsceremonie

Vandaag worden de laatste wedstrijden gespeeld en vanavond is er een feest voor TeamNL en vrienden en familie, met de officiële huldiging. Mijn moeder en zus komen daar ook naartoe en ik heb er zin in.

Morgen gaan we ons appartement opruimen en ’s avonds is de sluitingsceremonie. Gelukkig kan ik daar naartoe, want de openingsceremonie moest ik laten schieten omdat ik snel daarna moest spelen. Ik heb helaas heel weinig wedstrijden van andere sporters gezien, dat viel me tegen. Toen we een keertje wel tijd hadden, werden we uitgenodigd om langs te komen bij de NOS. Ook leuk natuurlijk, dus dat hebben we gedaan.

Huldiging

Maandag vliegen we met heel TeamNL terug naar Nederland en dinsdagochtend landen we op Schiphol. Die dag worden we ook gehuldigd in TivoliVredenburg in Utrecht en we mogen ook op bezoek komen bij de koning. In mijn eigen plaats, Oudewater, wordt ook iets georganiseerd, dus er staan me allemaal leuke dingen te wachten.

Volgende toernooi

Mijn volgende toernooi begint over een paar weken alweer, in Frankrijk dit keer. Veel rolstoeltennissers nemen nu even pauze, maar ik ga gewoon door. Ik ben wel benieuwd hoe mijn lijf daarop reageert, hoe moe ik ben. Ik voel me nu heel erg goed. Ik heb lekker getennist deze week en ik heb nu alweer zin om aan de slag te gaan.

Lees ook Diedes andere blogs

  1. Naar Rio: 'Het is zo snel gegaan'
  2. 'Stiekem ga ik natuurlijk voor goud'
  3. 'Ik ben zo blij om in Rio te zijn'
Gepubliceerd op: 19-09-2016

Lees meer over

Sporten Blog Rolstoel

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord