UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Dienstverlening UWV Achtergrond

De cliëntenraad denkt mee met UWV

Wie komt er op voor de belangen van klanten bij UWV? Maar liefst 12 cliëntenraden in het land kijken mee met de dienstverlening.

keer gelezen
714

De cliëntenraad laat UWV regelmatig weten wat zij van de dienstverlening vinden. Weet jij wat deze raad voor alle klanten van UWV doet?

‘Denk jij dat de dienstverlening van UWV beter kan? Deel het dan!’

Hoe ervaren klanten de dienstverlening van UWV? Is de informatie duidelijk? Wat zijn de ervaringen met betalingen, begeleiding of re-integratie? Hoe gaat UWV om met klachten? Zijn de kantoren voor iedereen toegankelijk? De cliëntenraad vertegenwoordigt alle klanten van UWV. De raad denkt mee met UWV en geeft advies over de dienstverlening. Dat doet de raad op verzoek van UWV maar vaak ook ongevraagd. Er zijn 12 raden: één centrale cliëntenraad en 11 districtsraden. Iedere raad bestaat uit ongeveer 16 leden, allemaal klanten van UWV.

Hoe werkt belangenbehartiging

Netwerkorganisatie Ieder(in), Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid laten zien hoe belangenbehartiging bij UWV werkt.

Goede raad voor UWV?

Vind jij dat de dienstverlening van UWV beter kan? Zie jij belangrijke verbeterpunten? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om je reactie door te geven:

  • Deel je signaal met de cliëntenraad;
  • Of neem plaats in het UWV Panel;
  • Klachten over de dienstverlening stuur je rechtstreeks naar het Klachtenbureau.

Lijkt het je leuk om zelf raadslid te worden? Op de website van de Cliëntenraad van UWV vind je verschillende vacatures. In de brochure lees je meer over de voorwaarden. 

De cliëntenraad van UWV heeft een eigen website met veel meer informatie: www.clientenraad-uwv.nl.

Gepubliceerd op: 26-08-2019

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord