UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Vrouw zit aan keukentafel en leest op haar laptop
Geld Nieuwsbericht

Digitale jaaropgaaf UWV 2019

Ontving je in 2019 een uitkering van UWV? Dan krijg je een digitale jaaropgaaf van UWV met een overzicht van je uitkering.

keer gelezen
2296

De jaaropgaaf van je uitkering staat uiterlijk 1 maart voor je klaar op Mijn UWV. Je hebt deze onder andere nodig voor de belastingaangifte.

In je jaaropgaaf staat informatie over je uitkering(en). Ook kun je zien hoeveel belasting, premies en eventueel bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) er zijn ingehouden op je uitkering.

Digitaal via Mijn UWV

Om je jaaropgaaf te bekijken ga je naar Mijn UWV, waar je inlogt met je DigiD. Je komt op je persoonlijke pagina bij UWV. Hier vind je je jaaropgaaf, maar ook de betaalspecificaties van je uitkering overzichtelijk bij elkaar. Je krijgt je jaaropgaaf en de betaalspecificaties van UWV alleen digitaal. Deze kun je zelf afdrukken. Je vindt de jaaropgaven terug tot maximaal 5 jaar geleden.

Jaaropgaaf per post

Je ontvangt je jaaropgaaf en betaalspecificaties van je uitkering nog wel per post als je eerder aan UWV hebt doorgegeven dat je deze per post wilt ontvangen. Woon je in het buitenland? Dan ontvang je de jaaropgaaf ook per post.

Sneller met de Berichtenbox

Als je je aanmeldt voor de Berichtenbox, krijg je elke keer als er een bericht of document voor je klaarstaat een e-mail. Je kunt het bericht of document daarna direct bekijken, zoals je jaaropgaaf.

Als je meerdere uitkeringen ontvangt van UWV

Ontving je meer dan 1 uitkering in 2019, kijk dan goed of al je uitkeringen op de jaaropgaaf staan. Is dat niet zo, dan ontvang je van de ontbrekende uitkering(en) 1 of meer aparte jaaropgaven.

Als je je uitkering via je werkgever betaald krijgt

Heb jij er voor gekozen om je uitkering van UWV via je werkgever betaald te krijgen? In dat geval krijg je de jaaropgaaf van je uitkering ook via je werkgever.

Over de jaaropgaaf van UWV

Waar wordt je jaaropgaaf voor gebruikt?

  • In je jaaropgaaf staan de gegevens over je uitkering(en). UWV geeft deze informatie door aan de Belastingdienst.
  • Doe je online aangifte voor de inkomstenbelasting? Dan heeft de Belastingdienst waarschijnlijk alvast de gegevens van je jaaropgaaf op je aangifte ingevuld. Met de jaaropgaaf kun je deze gegevens controleren. 
  • Als je huur- of zorgtoeslag aanvraagt, kun je voor deze aanvraag je jaaropgaaf van UWV gebruiken.
  • Heb je geld terugbetaald aan UWV? Dit is dan als zogenoemd negatief loon op je jaaropgaaf verwerkt. Doe in dat geval zeker aangifte bij de Belastingdienst; het kan zijn dat je geld terugkrijgt.

Op je jaaropgaaf vind je een toelichting met meer informatie. Uitgebreide informatie over de jaaropgaaf van UWV vind je op uwv.nl., zoals een voorbeeld van hoe de jaaropgaaf eruitziet.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de jaaropgaaf? Op het forum is speciaal hiervoor een topic geopend.

Gepubliceerd op: 03-02-2020

Lees meer over

Uitkering Toeslagen

Reacties

Door Tim op woensdag 12 februari 2020, 15:19

Hallo, weten jullie ook hoe het zit met inkomstenbelasting met betrekking tot cryptocurrency? Ik las laatst op Newsbit dat Zuid korea 20% inkomsten belasting wil rekenen over de munten. Weten jullie hoe het zit in Nederland? Zie artikel: https://newsbit.nl/zuid-korea-overweegt-belasting-van-20-crypto-inkomst…

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord