UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Eerder uitbetaald in december
Geld Nieuwsbericht

In december ontvang je je uitkering een paar dagen eerder

Je ontvangt je uitkering in december dit jaar op de 17e. Dat is een paar dagen eerder dan normaal. Dat betekent dus ook dat je pas vijf weken later je nieuwe uitkering krijgt.

keer gelezen
1500

UWV betaalt in december de Wajong-, WIA- en WAO-uitkeringen op 17 december. Normaal gesproken is dat op de 23e van de maand. Waarom is dat?

UWV betaalt de uitkeringen in december altijd een paar dagen eerder. In 2020 is dat op 17 december. Belangrijkste reden is dat jij dan voor de feestdagen eventueel extra inkopen kan doen.

Vijf weken

Bedenk wel: je krijgt de uitkering van januari dus pas vijf weken later. Dat betekent dat je een week langer met je geld moet doen. Je moet dus wel een beetje plannen om ervoor te zorgen dat je in januari niet tekortkomt. Misschien houd je in november een beetje geld over, omdat je na drie weken alweer een nieuwe uitkering krijgt. Probeer dit geld opzij te zetten voor januari.

Betaaldata uitkeringen 2021

UWV betaalt de WIA-, WAO- en Wajong-uitkeringen elke maand uit op de 23e, behalve als de 23e in het weekend valt. In dat geval wordt de betaaldatum die maand vervroegd. Overzicht van de betaaldata van jouw uitkering in 2020 volgen begin december op deze site.

Gepubliceerd op: 26-11-2020

Lees meer over

Wajong WIA WAO Uitkering

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord