UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Ga naar het Repair café om mensen te ontmoeten
Ga naar het Repair café om mensen te ontmoeten
Geld Tips

Gun je spullen een tweede leven

Hoezo weggooien? Bij Repair Cafés repareren vrijwilligers je kapotte spullen.

keer gelezen
3198

We zijn gewend om spullen weg te gooien als ze kapot zijn. Dat hoeft niet meer. Er zijn nu Repair Cafés waar je ze kunt laten repareren.

'Laat je kapotte apparaat repareren bij een Repair Café'

Buurtbewoners

Repair Cafés zijn repareerbijeenkomsten. Ze worden door én voor buurtbewoners georganiseerd op een vaste tijd en locatie in het hele land. Het is meestal een buurthuis of bibliotheek. Handige vrijwilligers repareren de kapotte spullen die de bezoekers komen brengen. Dat kan van alles zijn: van elektrische apparaten tot meubels, kleding, fietsen, speelgoed en nog veel meer. Kapotte spullen kunnen zo weer jaren mee.

Sociale functie

‘De sfeer is heel gezellig’, zegt Hannah Buenting, woordvoerster van de Stichting Repair Café. ‘Vrijwilligers en bezoekers werken samen aan een kapot apparaat. Ze nemen er de tijd voor, praten met elkaar en drinken een kop koffie. En als je niks te repareren hebt, kun je ook gewoon langskomen voor een kop koffie en een praatje. Het Repair Café is er niet alleen om spullen te repareren, maar heeft ook een sociale functie in de wijk.’ Plus dat repareren beter is voor het milieu en je de kosten voor een nieuw apparaat bespaart. 

Bij u in de buurt

Inmiddels zijn er 135 Repair Cafés in heel Nederland en komen er nog altijd nieuwe bij. Er is er vast een bij je in de buurt. Je kunt hier zien waar de Repair Cafés te vinden zijn.

Vrijwilliger worden

Ben je handig en wil je andere mensen helpen met het repareren van hun spullen? Of vind je het leuk om gastheer/vrouw te zijn die de bezoekers verwelkomt, hun vragen beantwoordt en koffie en thee schenkt? Vrijwilligers zijn zeer welkom.

Kijk op repaircafe.nl.

Gepubliceerd op: 13-08-2013

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord