UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Leren lopen-revalidatie-wilskracht-Claudia
Arbeidsongeschikt-WIA-revalidatie-leren lopen
Mijn ziekte/beperking Interview

Hoe is het nu met … Claudia?

3 jaar geleden vertelde Claudia over haar auto-ongeluk, revalidatie en nieuwe toekomstplannen. Hoe gaat het nu met haar?

keer gelezen
6674

In Leven na de klap vertelde Claudia Eberth (48, WIA) op deze website over haar revalidatieproces na een ernstig auto-ongeluk. Haar leven stond op zijn kop, maar ze leerde weer lopen én kreeg nieuwe toekomstdromen. Hoe gaat het 3 jaar later met haar?

10 jaar geleden raakte Claudia’s auto in een slip en kwam tot stilstand tegen een boom. Claudia liep zwaar hersenletsel op, lag 4 maanden in coma en moest daarna intensief revalideren. Werken lukte niet meer. Ze zette alles op alles en leerde met behulp van een fysiotherapeut weer lopen met een speciaal aangepaste rollator. Claudia: ‘Dat lopen gaat nu zelfs zo goed dat de fysiotherapeute na 11 jaar met de wekelijkse oefeningen is gestopt. Ik mag nu onder begeleiding van de mensen van Syndion oefenen!’ Syndion is een organisatie die mensen met een handicap ondersteunt. Claudia zat daar ook een tijd in de cliëntenraad, maar hier is ze nu mee gestopt omdat ze een nieuwe uitdaging zocht.

Weer actief bezig

3 jaar geleden zat Claudia vol plannen om nieuwe dingen op te pakken. Ze hoopte haar creativiteit en gevoel voor mode in te kunnen zetten. Die wensen zijn uitgekomen: ‘Ik maak inmiddels zelf kleding en ik schilder nog steeds. Binnenkort is er in het Jan van Riebeeck Huis in Culemborg een expositie van mijn schilderijen.’

Nieuwe uitdaging

Ook de gewenste nieuwe uitdaging heeft Claudia gevonden. Ze is begonnen met het schrijven van een kinderboek. Claudia: ‘Het is een beetje mijn levensverhaal, maar dan over een zwaan die tegen een boom is aangevlogen. Ik ben van plan om alle illustraties bij het boek zelf te maken.’

Mijn nieuwe uitdaging is het schrijven van een kinderboek
Gepubliceerd op: 09-05-2017

Reacties

Door eva van baar op donderdag 11 mei 2017, 13:34

Dag Claudia,

Je hebt en mooie website, heel informatief.
Het is echt een boost voor mensen met een beperking
en heel informatief voor mensen die het zonder een beperking moeten doen (-:

Misschien heb je op mijn website gezien dat ik een cursus ’je eigen leven’ heb.
Jij bent nu bezig met een kinderboek over een zwaan die tegen boom is aangevlogen. Je zult merken dat het goed is om je verhaal op papier te zetten.
Ik merk dat het voor ieder mens goed is om zijn of haar leven te beschrijven. Het helpt je soms om dingen een plekje te geven, maar het is buiten dat een hele plezierige bezigheid.
Mag ik een plekje op je website?
Ik zou graag in contact komen met mensen die hun levensverhaal willen opschrijven.
Op mijn eigen website kun je veel informatie vinden, en als je nog iets te vragen heb, hoor ik dat graag.

Groetjes, Eva van Baar

www.evavanbaar.nl

Door Patricia op donderdag 11 mei 2017, 19:16

Dag Claudia,
We hebben elkaar al even niet meer gepsroken . Maar wat doet mij dit goed om te lezen dat jij je eigen boek aan het schrijven bent. Dat inspireert mij zeker.
En dat je nu het zo voor elkaar hebt gekregen dat je weer loopt,staat en je creativiteit kunt uiten. Ik kan waarschijnlijk nog veel jou leren.......
Door mijn hersentumor, die inmiddels is verwijderd,heb ik een hersenbeschadiging opgelopen. En het idee is om ook naar de Boogh te gaan. Dus toe kom ik graag bij jou "in de leer"
Lieve groet, Patricia

Door Jeanette Geffroy op vrijdag 12 mei 2017, 20:30

Lieve Claudia,
Wat heb ik een bewondering voor jou!
Je bent een super vrouw, petje af!
Liefs en een knuffel van mij!

Door Helen Ton op zondag 14 mei 2017, 18:37

Lieve Claudia,
We zien elkaar regelmatig en ik weet dat je nog steeds progressie boekt! Het lopen gaat al heel goed en wordt steeds beter. Heel knap! Je bent heel creatief en maakt mooie schilderijen en tekeningen. Ik wist niet dat je een kinderboek aan het schrijven bent. Ik wil het graag lezen als het uitgegeven is. Heel veel succes en tot snel!
Liefs Helen X

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord