UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Pascal is blij met zijn eigen bus
Pascal rijdt met zijn eigen rolstoelbus naar school en werk
Dienstverlening UWV Video

Video: Hulp UWV bij werk of opleiding

Wist je dat je misschien een hulpmiddel van UWV vergoed kunt krijgen voor je werk of het volgen van een opleiding? Pascal kreeg een aangepaste rolstoelbus.

keer gelezen
5002

Lang niet iedereen weet dat je hulpmiddelen vergoed kunt krijgen van UWV. Pascal Smit (23, Wajong) kreeg van zijn arts de tip om een aangepaste rolstoelbus aan te vragen bij UWV. Zo kan hij makkelijk naar zijn opleiding Media Informatie & Communicatie rijden.

 

Pascal heeft sinds een half jaar een aangepaste bus. Hij heeft hem al veel gebruikt, want hij heeft net een stage achter de rug bij een reclamebureau. Omdat Pascal de ziekte van Duchenne heeft, is hij afhankelijk van zijn elektrische rolstoel. Met de rolstoelbus rijdt hij zelf naar zijn opleiding en bijbaan. En als hij straks klaar is met zijn studie, kan hij hem blijven gebruiken voor zijn werk. 

‘Een eigen bus geeft me veel vrijheden’

Pascal: ‘Ik dacht altijd dat ik mijn rijbewijs niet kon halen omdat ik een spierziekte heb, die steeds erger wordt. Het rijden in zo’n bus leek me heel lastig. Dat viel mee. Ik gebruik met m’n rolstoel ook een joystick, net als in de bus. En nu kan ik overal komen, dat geeft heel veel vrijheden.’

Vergoeding voor hulpmiddelen door UWV

Op uwv.nl/voorzieningen vind je alle informatie over hulpmiddelen en regelingen voor werk, onderwijs of het starten van een eigen bedrijf. Voor sommige hulp of hulpmiddelen kun je een vergoeding aanvragen. Dat kan soms ook als je geen uitkering van UWV ontvangt. Belangrijk: overleg altijd eerst met UWV voor je een hulpmiddel aanschaft. Het kan zijn dat je geen vergoeding krijgt van UWV, omdat de leverancier van het door jou aangevraagde hulpmiddel geen contract heeft met UWV.

Gepubliceerd op: 20-02-2018

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord