UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Stem op jouw favoriete case
Werken Oproep

Dit zijn de drie beste werkgevers voor mensen met MS

Binnenkort wordt de MS@Work Award weer uitgereikt. En jij beslist wie er wint!

keer gelezen
1961

Eerder dit jaar hebben tientallen dankbare werknemers met MS (Multiple Sclerose) hun werkgever genomineerd voor de MS@Work Award. De drie finalisten zijn inmiddels bekend. Wij zetten ze voor je op een rij.

Videobutler

Voorgedragen door:

Werknemer Jessica Blanco.

Aanpassingen op de werkplek:

Extra groot videoscherm. Software die naar wens is aan te passen. Werktijden zijn door de medewerker naar eigen inzicht in te delen. De medewerker heeft een nieuwe passende rol gekregen.

Motivatie:

Videobutler, een bedrijf dat het mogelijk maakt om op afstand te vergaderen (met behulp van video), neemt mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt en geeft hen de mogelijkheid vanuit huis te werken. In 2015 kwam Jessica met vage klachten in dienst bij Videobutler. Ze had een WIA-uitkering. Een half jaar later werd bij haar de diagnose MS gesteld. Desondanks kreeg Jessica na een jaar dienst een vast contract. Toen ze tóch een tijd thuis kwam te zitten, heeft Videobutler gezocht naar een nieuwe invulling voor haar binnen het bedrijf, waardoor ze alsnog een aantal uur voor het bedrijf kan werken. En daar blijft het niet bij: Jessica krijgt ook bijscholing in haar nieuwe rol als HR-medewerker. Sinds 2018 heeft Jessica een collega met MS erbij gekregen, die eveneens wordt ondersteund. Videobutler kijkt naar mogelijkheden, niet naar de beperkingen.

Jessica

Wesselman Accountants

Voorgedragen door:

Werknemer Mike Sleegers.

Aanpassingen:

Aangepaste elektrische trippelstoel (een bureaustoel, waarmee je je zittend kunt verplaatsen), een vaste werkplek en eigen parkeerplaats voor de medewerker. Zelf te regelen werktijden, al dan niet in overleg met collega's. Vrijstelling van avondwerk.

Motivatie:

Accountantsbureau Wesselman heeft vanaf het begin dat Mike in dienst was meegedacht met oplossingen en gezorgd voor de juiste balans tussen werk en privé. Een maand nadat Mike in dienst trad, kreeg hij de diagnose MS. Hij was nog maar 18 jaar en het was zijn eerste werkgever. Wesselman bleef geloven in Mike en gaf hem de vrijheid om zijn werk als assistent accountant in te delen zoals hij zelf wil. In 2017 is Mike 2 jaar ziek gemeld door de werkgever voor 4 uur in de week. Na de 2 jaar ziekte is zijn contract omgezet naar 36 uur mét behoud van salaris. Het bedrijf doet ook mee aan de Triathlon Brabant waar Wesselman sponsor van is. Hiermee willen collega’s geld ophalen voor het MS Fonds.

Mike

Wooncompas

Voorgedragen door:

Werknemer Ankie Baghus.

Aanpassingen:

Aanpassing van de werkplek, creëren van rustige werkplek. Speciale parkeerplek voor de ingang van het bedrijf voor de medewerker Zelf in te delen werkuren.

Motivatie:

Na twee jaar in dienst, kreeg Ankie de diagnose MS. Haar functie van woonconsulent bij woningcorporatie Wooncompas kon ze niet meer uitvoeren. Ze mocht stage lopen op andere afdelingen en werd participatiemedewerker. Na een reorganisatie stond de werkgever erop dat er voor Ankie een passende functie moest worden gevonden. Met MS solliciteren buiten de corporatie zou erg moeilijk voor haar worden. De nieuwe functie van medewerker klant&service vraagt de nodige aanpassingen en ondersteuning van haar collega's. Een deel van de taken kan ze niet goed uitvoeren, maar daar wordt ze dan voor vrijgesteld. Vanaf de afkeuring is ze minder uren gaan werken, maar ze mag zelf bepalen hoe ze die uren indeelt. En als er iets wordt georganiseerd door de personeelsvereniging of een teambuildinguitje, dan wordt altijd nagegaan of Ankie mee kan doen.

Ankie

Je kan stemmen!

De MS@Work Awards zijn in het leven geroepen door het MS Fonds, om als inspiratie te dienen voor zowel werkgevers als de werknemer met MS. De verkiezing inspireert werkgevers én werknemers om te kijken naar wat iemand nog wél kan betekenen voor een organisatie. Geïnspireerd? Stemmen kan nog steeds.

 

GEPUBLICEERD OP 26-10-2020

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord