UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Perspectief wenst je fijne feestdagen
Actief blijven Verhaal

Perspectief wenst je fijne feestdagen

Het bijzondere jaar 2020 zit er bijna op. Tijd om terug te blikken, maar vooral hoopvol vooruit te kijken.

keer gelezen
1085

De feestdagen staan voor de deur. Tijd om onder de kerstboom bij te komen van het coronajaar 2020.

Het jaar 2020 loopt op z’n einde. En dat was geen gemakkelijk jaar, om het voorzichtig uit te drukken. Corona, lockdown, crisis, onzekerheid, eenzaamheid. Tijd om dit moeilijke jaar snel achter ons te laten. Ondanks alle beperkingen wensen we jullie fijne en rustige feestdagen toe. Hopelijk samen met enkele familieleden en geliefden.

Vijf bijzondere verhalen uit 2020

In 2021 willen we jullie met tips en verhalen helpen om vooral vooruit te blijven kijken. En de positieve kant van het leven te blijven zien. Ook als het soms tegenzit. Die verhalen brachten we ook in 2020. En speciaal voor deze tijd van het jaar selecteerde de redactie van Perspectief de vijf verhalen die in 2020 het meeste indruk op ons maakten. Emotionele en impactvolle verhalen. Maar ook verhalen vol hoop. Veel leesplezier. Geniet van de feestdagen en op naar een – beter – nieuw jaar.

Het verhaal van Titus

1. ‘Ik wil een voorbeeld zijn voor mensen die het mentaal zwaar hebben’

Titus Radstake (45) liep ruim 4 jaar geleden ernstige brandwonden op toen hij zichzelf uit pure wanhoop in brand stak. Achteraf bezien was dat volgens hem misschien wel nodig om rust te krijgen in zijn hoofd. Inmiddels heeft de voormalige bankier de draad weer opgepakt.

2. ‘Van de een op de andere dag was ik zo goed als blind’

Bram de Jong (35) werd op een ochtend wakker en kon bijna niets meer zien. Het zette zijn leven totaal op zijn kop. ‘Oogspecialisten weten nog steeds niet wat ik heb.’ Wat betekent dit voor hem persoonlijk én voor zijn werk als technisch tekenaar? Een interview aan de hand van vier thema’s.

Het verhaal van Bram
Het verhaal van Koos

3. Koos vond zijn roeping bij kiosk De Boshalte

Kiosk en fietsverhuur De Boshalte in Amsterdam is er voor iedereen. En specifiek voor Wajongers en anderen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor Koos van den Hooven bijvoorbeeld, die er begon als kok, maar nu bedrijfsleider is. En nog steeds alle taarten bakt.

4. Hayat gaat fysiek elk jaar achteruit, maar knokte zichzelf uit de Wajong

Hayat Afkyr (38) is geboren met spinale musculaire atrofie (SMA), een erfelijke spierziekte die ervoor zorgt dat ze steeds minder zelf kan doen. Desondanks wist ze uit de Wajong te komen, werkt ze aan een mooie carrière én doet ze er nog een studie naast.

Het verhaal van Hayat
Het verhaal van Sandra, Noor en Vera

5. ‘Vechten voor dingen die we nog wél kunnen’

Alle jongeren met een beperking verdienen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt. Helaas is dat in de praktijk nog steeds niet altijd het geval. De Realisten Academie geeft handvatten aan jongeren met een beperking om zelf hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Gepubliceerd op: 18-12-2020

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord