UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Mantelzorgers bieden hulpverlening
mantelzorgers helpen elkaar
Hulp geven en krijgen Tips

Mantelzorgers helpen elkaar

Een mantelzorgmaatje biedt een luisterend oor en helpende hand aan een andere mantelzorger.

keer gelezen
11635

Mensen die een zieke partner, ouder of buurman verzorgen, kunnen tegen emotionele problemen aanlopen. Wie kan ze hier beter bij helpen dan mensen die in hetzelfde schuitje zitten?

Als mantelzorger kun je voor emotionele steun niet altijd bij familie of vrienden terecht. Ze zitten misschien te dicht op de situatie, zodat het voor hen moeilijk is om objectief advies te geven. Of ze zijn er juist zo ver van verwijderd dat ze zich geen voorstelling van de problemen kunnen maken. Dan is het prettig om met ervaringsdeskundigen te praten, mensen die zelf ook mantelzorgers zijn.

Daarom organiseren ze bij Mezzo, de landelijke organisatie voor mantelzorgers, lotgenotencontact. Op de website vind je bijeenkomsten bij jou in de buurt. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen delen met andere mantelzorgers. Je kunt je verhaal kwijt aan mensen die ervoor open staan en zult ontdekken dat er anderen zijn die met dezelfde problemen kampen. Door tips uit te wisselen kunnen spanningen en stress minder worden.

Voor vragen kun je ook altijd de mantelzorglijn van Mezzo bellen: 0900 - 20 20 496 (10ct/pm)

 

Gepubliceerd op: 22-09-2015

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord