UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
sporten met hart en vaatziekten
sporten met hart en vaatziekten
Actief blijven Blog

Ik ben een gelukkige uitzondering op de regel

Hartpatiënt Dayenne Zwaagman traint voor haar nieuwe doel: 50 kilometer schaatsen op de Weissensee. Voor UWV Perspectief houdt zij een weblog bij.

keer gelezen
5427

Hai, ik ben Dayenne Zwaagman (33, Wajong). Ik heb een aangeboren hartafwijking. Mijn doel is om op 22 januari de Alternatieve Elfstedentocht te schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Met deze schaatsklassieker wil ik geld ophalen voor stichting Hartekind.

In 2013 ben ik geopereerd aan mijn hart. Mijn hartconditie is zo goed hersteld dat ik op het gebied van sporten weer helemaal mee kan komen. Ik besef maar al te goed dat ik een gelukkige uitzondering op de regel ben. Dat is voor veel mensen met een hartafwijking niet het geval. Daarom wil ik stichting Hartekind als goed doel steunen. Ik wil kinderen met een aangeboren hartafwijking een betere toekomst geven. De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen.

Volop in training

Sinds 2 maanden ben ik nu volop in training op de ijsbaan. Ik heb nooit eerder op noren gestaan. Om de eerste slagen in de benen te krijgen heb ik groepslessen gevolgd. Inmiddels train ik wekelijks onder leiding van een oud-amateurwedstrijdschaatser op de ijsbaan in Haarlem. Vanaf nu mag ik voor jullie een weblog bijhouden om te beschrijven wat dit voor impact heeft op mijn dagelijkse leven. En wat het met mij doet als hartpatiënt.  

Binnenkort dus meer!

Op de foto: Dayenne en haar trainer

Gepubliceerd op: 21-12-2015

Je kunt niet reageren op dit artikel

Door Ina Hollander op maandag 4 januari 2016, 22:48

Zo super dat je dit doet!

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord