UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
blog over sport
sporten in een rolstoel
Actief blijven Blog

‘Ik ben zo blij om in Rio te zijn’

Rolstoeltennisster Diede de Groot (19) doet mee aan de Paralympische Spelen in Rio. In 4 blogs doet ze verslag.

keer gelezen
3462

Rolstoeltennisster Diede de Groot (19) doet mee aan de Paralympische Spelen in Rio. In 4 blogs doet ze verslag. 

We zijn in Rio de Janeiro! Vorige week zijn we geland en gisteren zijn de Spelen echt begonnen. Ik heb de afgelopen week vooral veel getraind om te wennen aan het weer. Het is namelijk warm, de lucht is vochtig en er staat veel wind! En da’s toch best lastig met tennis. 

Gezelligheid

Tot nu toe vind ik het heel leuk in het Olympisch dorp. Omdat het rolstoeltenniswereldje zo klein is, ken ik alle tegenstanders. De top 32 kom ik overal ter wereld wel tegen en dat zorgt voor veel gezelligheid naast de wedstrijden. TeamNL zit met z’n allen in een flat en de rolstoeltennissers hebben een eigen appartement. In de lounge beneden komt iedereen samen om spelletjes te spelen en een kopje koffie of thee te drinken. 

Medailles

Ik heb nog niet veel van de wedstrijden kunnen zien, omdat ik aan het trainen was. Een van de tennisvelden is omgetoverd tot een voetbalveld voor het blindenvoetbal. We kunnen er niks van zien, maar er komt me toch een gejuich uit die hoek vandaan. En toen we vandaag terugkwamen van onze training had TeamNL ineens 9 medailles! Geweldig.

Diede in actie

Morgen mag ik zelf in actie komen. Om 13.00 uur speel ik mijn eerste enkelwedstrijd tegen de Japanse Domori en de dag erna, zondag, spelen Marjolein Buis en ik onze eerste dubbelwedstrijd. Mijn moeder, mijn zus en mijn coach komen gelukkig ook kijken. Ik ben van plan het allerbeste uit mezelf te halen en ik hoop dat ik tevreden kan zijn over wat ik laat zien. Als je hier bent, dan ga je voor goud. Maar ik ben vooral heel blij om hier te zijn!

Inmiddels heeft Diede al 3 enkelwedstrijden maar ook 2 dubbels samen met Marjolein gewonnen. Bekijk de uitslagen op de Engelse website van de Paralympische Spelen of kijk op Diedes Facebookpagina.

Speelschema

  • 13 september om 18.30 uur speelt Diede de halve finale in het enkelspel tegen de Nederlandse Jiske Griffioen.  
  • 13, 14 en 15 september staan er nog meer rolstoeltenniswedstrijden op het programma. 

Lees ook Diedes andere blogs

  1. Naar Rio: 'Het is zo snel gegaan'
  2. 'Stiekem ga ik natuurlijk voor goud'
Diede doet het hartstikke goed in Rio
Gepubliceerd op: 09-09-2016

Lees meer over

Rolstoel Sporten Blog

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord