UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
ervaring met wia aanvraag
WIA aanvraag bijna 2 jaar ziek
Dienstverlening UWV Video

Video: ‘Mijn ervaring met de WIA-aanvraag’

Peggy (30) is arbeidsongeschikt en ontvangt een WIA-uitkering van UWV. In een video vertelt zij over haar ervaringen met de aanvraag van deze uitkering.

keer gelezen
9983

Peggy (30) heeft een hart-longafwijking. Na haar studie dacht zij een grote carrière op te bouwen, maar dat liep anders.

Je kunt WIA aanvragen via uwv.nl

Werken werd steeds lastiger door haar gezondheid en ze vroeg bij UWV een WIA-uitkering aan. In deze video vertelt ze over haar ervaringen met de aanvraag van deze uitkering. 

WIA staat voor Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen en bestaat uit 2 onderdelen: de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) en de IVA (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). WIA kun je aanvragen als je door ziekte nog maar 65% of minder van je oude loon kunt verdienen. 

Werkte je, maar ben je bijna 2 jaar ziek? 

Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een WIA-uitkering op uwv.nl.

Gepubliceerd op: 07-09-2017

Reacties

Door Nanda op woensdag 4 september 2019, 12:41

Jammer genoeg heb ik een slechte ervaring met de UWV arts. Voor wat betreft het inlezen in mijn voorgeschiedenis en de interpretatie van beperkingen. De arts hielp me met het opstapje bij de behandeltafel, waardoor er in het verslag stond dat ik kon traplopen. Helaas kan ik dat niet en heb ik een traplift. Ik moest een keer naar voren buigen, waardoor de arts schreef dat ik 300x kan buigen. Helaas gaat de neurostimulator daarvan stuk. En dat is al eerder gebeurd. Tijdens het onderzoek vroeg ik of ik even mocht liggen omdat ik niet lang kan zitten. Ik breng mijn dagen voor het grootste gedeelte liggend door. Maar in het rapport staat dat ik 8 uur per dag in staat zou zijn om zittend werk te doen. Hierdoor kom ik niet in aanmerking voor een WIA uitkering. Onbegrijpelijk. En wat een stress, zeker omdat ik net geopereerd ben en er nog meerdere operaties noodzakelijk zijn.

Door UWV Webcare op woensdag 4 september 2019, 14:23

Hallo Nanda,
Ik kan me voorstellen dat je niet blij bent met deze beslissing van UWV en hoe dit tot stand gekomen is. Wil je hier verdere stappen op ondernemen? Gebruik dan onderstaande link voor meer informatie. https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/klachten-bezwaar-beroep…

Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcareteam

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord