UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
MS@Work Award 2020: stem op je favoriete werkgever
Werken Nieuwsbericht

MS@Work Award 2020: stem op je favoriete werkgever

Welke werkgever gaat tot het uiterste voor zijn werknemer met MS? Kijk de video’s en breng voor 8 november je stem uit.

keer gelezen
657

Welke werkgever ondersteunt zijn werknemer met MS (Multiple Sclerose) zo goed dat hij een award verdient? Eerder dit jaar hebben tientallen dankbare werknemers met MS hun werkgever genomineerd. De drie finalisten zijn inmiddels bekend.

Als je Multiple Sclerose (MS) hebt, wil je natuurlijk zo lang mogelijk aan het werk blijven om je plek in de maatschappij te behouden. MS is een ziekte waarbij de isolatielaag rondom de zenuwen in de hersenen, ruggenmerg en oogzenuwen is beschadigd. In Nederland zijn ongeveer 17.000 mensen met MS. Werken is voor mensen met MS vaak alleen mogelijk als de werkgever bereid is om hem of haar te ondersteunen met kleine of grote aanpassingen in werkzaamheden en werkplek. Wie dat het beste doet, wordt met de MS@Work Award 2020 in het zonnetje gezet. De MS@Work Award is een initiatief van het Nationaal MS Fonds.

Finalisten

De drie finalisten zijn Wesselman Accountants in Helmond, Videobutler in Amsterdam en Stichting Wooncompas in Spijkenisse. De drie werkgevers springen er onder meer uit door ondersteunende aanpassingen die zij speciaal voor hun werknemer hebben gedaan. Denk aan een minder belastend takenpakket, aanpassingen aan de werkplek, speciaal aangebrachte trapleuningen of een toilet die is verplaatst naar de begane grond. Ook zijn vooral begrip en open communicatie heel belangrijk.

Stemmen

De bijzondere verhalen van de drie finalisten zijn te zien op www.msworkawards.nl. Er kan op deze website ook gestemd worden. Tijdens de online editie van de Nationale MS Dag, op zondag 8 november, maakt schrijver Ronald Giphart de winnaar bekend.

 

GEPUBLICEERD OP 19-10-2020

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord