UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
#niettemissen
Actief blijven Tips

#niettemissen: over eenzaamheid, het basisinkomen en buurmannen

Laat je inspireren door onze lees, kijk-, luister- en doetips.

keer gelezen
1049

Op de Perspectief-redactie zien we zoveel mooie verhalen voorbijkomen. Van ontroerende interviews tot interessante podcasts en sollicitatietips… En dat delen we graag met je! 

Doen: eenzaamheid tegengaan

De coronapandemie treft mensen met een beperking of chronische aandoening extra hard, blijkt uit een enquête van Ieder(in). Veel mensen gaan in zelfquarantaine om het risico op besmetting te beperken en dagbesteding ligt vaak gedeeltelijk of helemaal stil. Steeds meer mensen raken hierdoor in een isolement. Voel jij je eenzaam? Je hoeft het niet alleen te doen, ook niet tijdens deze pandemie. Kijk hier waar je (online) terecht kunt.

Kijken: IDFA

Het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) is in volle gang. En daarvoor hoef je je huis niet uit, want de films kijk je gewoon vanuit je luie stoel. Dit zijn onze favorieten:

Earn a living

Wat zou jij doen als het basisinkomen wordt ingevoerd en er elke maand vanzelf een bedrag op je rekening verschijnt? Zou je je leven veranderen? Met een reeks vragen wordt in zeven korte webdocumentaires onze relatie met werk en geld onderzocht.

Gatekeeper

Langs de rotskust van Tojinbo loopt oud-politierechercheur Yukio Shige zijn patrouilles om potentiële ‘springers’ te weerhouden van hun wanhoopsdaad.

Long, Live, Love

Rosemarie (15) overwon al twee keer kanker. Het bracht haar een stevig karakter en een sterke eigen wil. Nu ze beter is, wil ze dóór; met school, vrienden, liefdes en feestjes. Maar Rosemarie is niet de enige die een trauma te verwerken heeft. Haar jonge moeder moet leren omgaan met een puberdochter, terwijl ze de angst om haar kind te verliezen nog een plek moet geven.

Lezen: Do’s en don’ts bij het overstappen naar een ander beroep

Had je werk, maar ben je die door de coronacrisis verloren? Dan kun je overwegen de overstap te maken naar een ander beroep. Maar hoe doe je dat? Cees Bakker van SollicitatieLAB geeft tips in het AD.

Luisteren: Het Kan Je Buurman Zijn

Iedereen heeft wel wat, wordt duidelijk in de podcast ‘Het Kan Je Buurman Zijn’. Marja heeft reuma, Martien was bijna dood, Liza is dik en Daphne was laaggeletterd. Heerlijk inkijkje in het leven van gewone mensen met een bijzonder verhaal.

Hier hoor je ze allemaal

 

Wat doe jij om niet in een isolement te komen vanwege de coronacrisis? Laat het hieronder weten.

Gepubliceerd op: 27-11-2020

Lees meer over

Tips

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord