UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Hulp geven en krijgen Tips

#niettemissen: over suïcide, solliciteren bij Albert Heijn en werk vinden tijdens corona

Laat je inspireren door de lees, kijk-, luister- en doetips van de Perspectief-redactie.

keer gelezen
1725

Op de Perspectief-redactie zien we zoveel mooie verhalen voorbijkomen. Van ontroerende interviews tot interessante podcasts en sollicitatietips… En dat delen we graag met je! 

Kijken: video over een leven na suïcidale gedachten

Wanneer zelfmoord is gepleegd binnen een familie, verdubbelt de kans op suïcide door een ander familielid. Ook bij Lisa (33) was dat het geval. Toen zij 10 jaar was, pleegde haar oma zelfmoord. In haar puberteit deed ook haar moeder een poging. Zo werd het zaadje bij Lisa gepland. In deze film vertelt Lisa over haar moeilijke jeugd en de lastige weg die ze heeft afgelegd om na meerdere zelfmoordpogingen op het juiste spoor te komen. Een prachtig en ontroerend portret van een dappere vrouw.

Heb jij hulp nodig?

Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113 (24/7 bereikbaar), 0800-0113 (24/7 bereikbaar) en 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Luisteren: verstandelijke beperking vaak niet herkend


Op het werk en in het onderwijs krijgen mensen met een licht verstandelijke beperking nog altijd te maken met problemen. Hun beperking wordt vaak niet herkend of erkend door leerkrachten of werkgevers, staat in een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat deze maand verscheen. Lisa Putman van het SCP licht het rapport toe in de uitzending van NPO Radio 1en Andries Lever van de Vereniging LFB, voor en door mensen met een beperking, legt uit wat hij tegenkomt. 

Doen: solliciteren bij Albert Heijn!

UWV en Albert Heijn gaan een nieuwe samenwerkingaan. Met verschillende initiatieven gaan de twee partijen zich de komende jaren inspannen om over vijf jaar 2025 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te hebben. Denk aan werkzaamheden op maat en begeleiding van een buddy of coach. Fijne werkgever, die Albert Heijn. Wil jij daar wel voor werken? Neem contact op met je arbeidsdeskundige van UWV of kijk op de website over werken bij Albert Heijn.

Lezen: met een beperking is een baan vinden nu nog moeilijker

Corona treft mensen met een handicap of chronische ziekte onevenredig hard. Zij vinden moeilijk werk en verliezen het eerder, bericht NRC. Lees hier het interessante artikel.

Herken jij jezelf in het verhaal van NRC? Heb je ook moeite met het vinden of behouden van werk vanwege corona? Laat het hieronder weten of mail de redactie.

 

GEPUBLICEERD OP 06-10-2020

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord