UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
In de berichtenbox zie je berichten van de overheid op je telefoon
Nu ook berichten van MijnOverheid via een app
Dienstverlening UWV Nieuwsbericht

Berichtenbox-app: post van de overheid in een app

Met de gratis Berichtenbox-app ontvang je digitale post van de overheid. Ook berichten van UWV.

keer gelezen
2587

Met de Berichtenbox-app ontvang je post van de overheid direct op je mobiele telefoon of tablet. Ook belangrijke berichten van UWV, dat is handig! 

Mis geen digitale post meer met de Berichtenbox-app

Ben je graag snel op de hoogte van een bericht van de overheid? Met de Berichtenbox-app ontvang je post van de overheid direct op je mobiele telefoon of tablet. Je kunt het bericht in de app lezen, downloaden of doorsturen naar je mail. Dat maakt het lezen van de digitale berichten een stuk makkelijker. De Berichtenbox-app geeft je ook automatisch een melding als er nieuwe post is. Dus minder kans om een bericht te missen.

Berichtenbox en UWV

De Berichtenbox van MijnOverheid is jouw persoonlijke, digitale brievenbus waarin je post ontvangt van bijvoorbeeld de Belastingdienst, SVB en de gemeente. Ruim 7,5 miljoen mensen gebruiken de Berichtenbox en er zijn nu 292 organisaties op aangesloten. Ook UWV is aangesloten op de Berichtenbox. Je krijgt via de box meteen een melding wanneer er bijvoorbeeld een betaalspecificatie of een jaaropgaaf voor je klaarstaat op Mijn UWV

Hoe werkt de Berichtenbox-app?

Activeer met je DigiD een account op MijnOverheid.nl. Wil je automatisch berichten van UWV in de Berichtenbox ontvangen? Ga naar MijnOverheid.nl en selecteer UWV in de lijst van organisaties waar jij digitale post van wil ontvangen. Download de Berichtenbox-app van MijnOverheid gratis in de Apple AppStore (iOS) of in de Google Play Store (Android). Je opent de app met een pincode en logt eenmalig in met je DigiD om voortaan direct toegang te hebben tot al je berichten. 

Gepubliceerd op: 15-10-2018

Reacties

Door prive op woensdag 17 oktober 2018, 11:51

waar vind ik die app dan?
link?

Door UWV Perspectief op donderdag 18 oktober 2018, 08:54

Hay Prive,

Je kunt de Berichtenbox-app voor Android vinden in Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rijksoverheid.mbb.pub
Werkt op elke smartphone met Android 4.4 of nieuwer.

En de Berichtenbox-app van Apple vind je in de App Store: https://itunes.apple.com/nl/app/berichtenbox/id1384987408?mt=8
Werkt op iPhone, iPad of iPod touch met iOS 9.0 of nieuwer.

Door Piet van Zundert op donderdag 25 oktober 2018, 14:36

Goede aktie.
Jammer alleen dat het UWV de zaak bemoeilijkt door niet meteen door te schakelen naar het UWV, waardoor je bij het UWV nog eens extra moet inloggen met je digid.
Aangezien je echter al bent ingelogd bij Digid is deze 2e aanmelding overbodig.

Door Willem op vrijdag 26 oktober 2018, 08:46

Heel jammer dat UWV alleen een link stuurt naar het bericht op de UWV website. Daar moet je dan nogmaals inloggen met DigiD. Dan heb je er dus niets aan. Welke goochemerd/digibeet heeft dit bedacht?

Door Piet van Zundert op donderdag 8 november 2018, 13:06

Blijkbaar is het alleen maar interessant voor het UWV om de app bekend te maken, maar heeft ze verder geen interesse een verbetering in te stellen in het proces welke wij bekend hebben gemaakt.

Door els op woensdag 14 november 2018, 06:13

Ik behandel mijn papieren post eens per week met de begeleiding. Dan kunnen we alles rustig doornemen en bespreken. Ik wil liever niet dat de begeleiding mijn Digid weet. Dus ik wil liever alles op papier krijgen. Blijft dat mogelijk?

Door UWV Webcare op woensdag 14 november 2018, 10:08

Hallo Els,

Begrijpelijk dat je jouw DigiD liever niet wilt delen met de begeleiding.
Het blijft mogelijk om jouw post op papier te blijven ontvangen van ons.

Met vriendelijke groet,
Marjolein
UWV Webcareteam

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord