UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
hulp uwv bij eigen bedrijf
Ondernemen iets voor mij
Werken Achtergrond

Ondernemen: iets voor mij?

Het kan een uitkomst zijn: voor jezelf beginnen als je door je chronische ziekte of beperking minder kunt werken. Test of ondernemerschap iets voor jou is.

keer gelezen
9963

Heb je een chronische ziekte of handicap, dan kan een eigen bedrijf een uitkomst zijn. Test of ondernemen iets voor jou is en lees hoe UWV je kan helpen.

'Test of voor jezelf beginnen iets voor jou is'

Voor het ondernemerschap heb je een aantal kwaliteiten nodig, zoals motivatie, doorzettingsvermogen, discipline en creativiteit. Ook commercieel inzicht en organisatietalent zijn belangrijk. Op verschillende sites kun je testen of jij geschikt bent voor het ondernemerschap en wat voor ondernemer je bent. 

UWV

In de online training Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering kun je checken of je geschikt bent voor het zelfstandig ondernemerschap, ook als je een arbeidsongeschiktheidsuitkering hebt. In deze training komen de voorwaarden van UWV aan bod en andere zaken waar je als startende zelfstandige rekening mee moet houden. Op werk.nl vind je een overzicht van trainingen, webinars en informatie om je verder te helpen. Informeer je arbeidsdeskundige over de stappen die je wilt nemen.

KvK

De KvK heeft ook een ondernemerschapstest. Deze test bekijkt onder andere of je klantvriendelijk bent, doorzettingsvermogen hebt, of je graag wilt leren van anderen en hoe serieus je bent in je ondernemerswens. De site biedt ook informatie voor startende ondernemers

Qredits

Qredits is een commercieel bedrijf dat leningen verstrekt, maar hun ondernemerstest is gratis, goed en uitgebreid. Je kunt testen wat voor soort ondernemer je bent, bijvoorbeeld een ‘vindingrijke creator’ of een ‘zorgvuldige analysator’. En uitzoeken wat je sterke kanten zijn en welke vaardigheden je wellicht nog verder kunt ontwikkelen. Ook heeft Qredits een aantal gratis hulpmiddelen op zijn website staan, zoals een sjabloon voor je ondernemingsplan.

123test

123test biedt heel veel gratis tests op het gebied van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. De ondernemerstest is een korte test met 16 vragen om een ruwe inschatting te krijgen of voor jezelf beginnen bij je past.

Hulp van UWV

UWV kan je op verschillende manieren helpen als je een bedrijf start vanuit arbeidsongeschiktheid.

  1. Je kunt misschien geld lenen voor de start van je bedrijf: het starterskrediet.
  2. Je kunt misschien een vergoeding voor hulpmiddelen of voorzieningen krijgen als je die nodig hebt om je werk te kunnen doen.
  3. Je kunt ook een aanvulling op je inkomen aanvragen, dit heet loonsuppletie. Dit kun je krijgen als je minder verdient dan wat je zou kunnen verdienen volgens UWV.
  4. Op uwv.nl vind je op bedrijf starten vanuit een arbeidsongeschiktheidsuitkering een overzicht van mogelijkheden en regels.

Lees meer over dit onderwerp op UWV Perspectief:

Kijk voor meer informatie: 

Meepraten

Voor jezelf beginnen, iets voor jou? Heb je handige tips over wat je wel of niet moet doen als je een eigen bedrijf wilt starten? Laat je reactie hieronder achter of praat mee op het forum. 

Gepubliceerd op: 17-11-2016

Reacties

Door wf vd vaart op donderdag 24 november 2016, 17:44

hi Mocht het zo zijn dat er mogelijkheden zijn in mijn regio dan zou ik graag nog een soort van horeca willen maar dan met een "open podium" voor bands en stand-up comedy en daar bij een bar en tafels en stoelen , en toegankelijk maken voor iedereen en ± 200 gasten
ook mogelijkheden bieden met geluidsinstallaties etc, om tv of video te maken ( voor eigen dvd/ cd verkoop van de artiesten ,, ) .
denkt u hier mogelijkheden voor te zien? en hoe en waar? dan hoor ik dit graag en ben bereid om met mijn "arbeidshandicap" tot 10 uur per dag te werken aan de tot stand komen van dit alles. ook al heb ik i.v.m. leeftijd nog maar 7 werk jaren ,, en als er anderen zijn die jonger zijn en mee willen doen? dan moeten het wel Country en Western muziek liefhebbers zijn want DAT moet de hoofd doelgroep worden.
met vriendelijke groet F vd Vaart w.vandervaart1@chello.nl

Door Jeffrey Wolthaus op donderdag 6 april 2017, 06:01

Twee jaar geleden werd de cyclische regeling, de quotumwet bekent gemaakt voor mensen in de uitkering. Er moest voor 125 000 personen een arbeidsplaats worden gerealiseerd, met name omdat het BBP steeg. Na het meten kwamen er salarissen en banen vrij. Echter in de praktijk helpen re - integratiebureau's niet iedereen. Zo ben ik door cp - coaching afgewezen, omdat ik geen verstandelijke beperking zou hebben etc. Werkgevers verwijzen mij door naar een re - integratie, maar die doet zijn werk niet. Misschien is zelfstandig ondernemer een optie ? Dan zal er niet veel overblijven aangezien een wajong uitkering te laag is om voldoende eigen vermogen bij elkaar te krijgen. misschien na 20 jaar ! Ik was als retailer ondernemer door behaalde cursussen. Dit is voorlopig niet haalbaar. Het uwv denkt ook nooit goed mee, maar zegt dat ze het ook niet afkeuren. Nu ben ik bezig om management consultant te worden om free lance opdrachten aan te nemen. blijven volhouden, maar..t is niet makkelijk.

Door Jeffrey Wolthaus op dinsdag 14 augustus 2018, 08:21

Ondernemen kan mogelijk een uitkomst zijn voor iemand met een beperking. Immers kun jezelf je tijd indelen en zijn de uren flexibel. Daarnaast bied het een enorme vrijheid en leer je elke dag nieuwe dingen.
Het werken als consultant zorgt voor een zelfstandig inkomen. Jaarlijks starten duizenden ondernemers een eigen zaak, maar zijn vak niet goed voorbereid.
Elke dag verkeren bedrijven ze in kritieke toestand of hebben training nodig. Dit levert immers genoeg omzet op. Het normale uurloon voor hbo ligt tussen de 60 en de 80 euro. Mijn vraagprijs is 30 euro per uur. Na een interview worden alle probleem gebieden in kaart gebracht. Een onderzoeksvraag kan voor de hand liggend zijn zoals meer omzet generen of een re organisatie.
Het verbeteren van processen. psychometrisch onderzoek voor scholen is ook een optie met statistieken die veranderingen waarnemen. verkoop en sales training. etc.
Wanneer je erkt als ondernemer heb je een enorme vrijheid en gaat er een wereld voor je open.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord