UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Met deze tools vind je gemakkelijk werk
Werken Tips

Op zoek naar werk? Deze online tools kunnen je helpen

Werk vinden in coronatijd is lastig als je in de Wajong en WIA zit. Deze online hulpmiddelen geven je houvast.

keer gelezen
2909

Een passende baan vinden. Als je in de Wajong of WIA zit, is dat niet altijd even makkelijk. En dan hebben we ook nog een coronacrisis die het extra moeilijk maakt. Er zijn diverse tools en platformen die je proberen te helpen in je zoektocht. Regelmatig pikken we er een aantal uit.

Tool 1: Beschikb@@r

Beschikb@@r is een LinkedIn-platform waarop werkgevers, recruiters, jobcoaches en werkzoekenden samenkomen. Doel is om kennis te delen en de arbeidsmarkt toegankelijker te maken voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als je dus bijvoorbeeld in de Wajong of WIA zit. Het platform helpt ook werkgevers die het lastig vinden om kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt te plaatsen binnen hun organisatie. Vooral hoger opgeleide kandidaten zijn lastig te vinden. Iedereen die het gevoel heeft dat hij of zij belemmerd wordt in de zoektocht naar een baan, kan de term beschikb@@r gebruiken in het LinkedIn-profiel. Zo ben je beter vindbaar voor werkgevers. Andersom kunnen bedrijven en recruiters in vacatureteksten de term toevoegen, zodat kandidaten er op kunnen zoeken. Je kunt je aanmelden op de LinkedIn-groep Beschikb@@r voor vraag en aanbod.

Tool 2: Talentconnector.nl

Ben je hersteld van kanker en op zoek naar een baan? Op het platform Talentconnector.nl word je op een makkelijke en overzichtelijke manier in contact gebracht met bedrijven als ABN AMRO, Philips en Akzo Nobel die op zoek zijn naar werknemers. Je kunt op het platform bekijken welke werkgever het beste bij je past, en kunt hier direct over appen met een recruiter. Naast werk zoeken, kun je hier ook terecht voor ervaringsverhalen en tips van lotgenoten. Initiatiefnemer van Talentconnector is Opuce een organisatie die zich richt op het vinden van volwaardig en betaald werk voor mensen die hersteld zijn van kanker.

 

Ken jij ook zo’n handige online tool of platform  Laat het ons weten. Mail je tip naar uwvperspectief@lvb.nl

 

GEPUBLICEERD OP 29-10-2020

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord