UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
specialisterren werken met autisme
vacatures voor autisme bij specialisterren
Werken Tips

Specialisterren biedt de perfecte werkplek voor mensen met autisme

Bij softwaretestbedrijf Specialisterren voelen medewerkers met autisme zich helemaal op hun plek.

keer gelezen
7574

Werknemers met autisme zijn vaak een grote aanwinst voor werkgevers. Dat geldt zeker voor softwaretestbedrijf Specialisterren in Utrecht, waar bijna alle werknemers autistisch zijn.

LET OP!

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de regels voor de Wajong en lijken de verschillende soorten Wajong (oude Wajong, Wajong2010 en Wajong2015) meer op elkaar. Het kan zijn dat de Wajong-informatie hieronder niet meer helemaal actueel is. Kijk op uwv.nl/veranderingenwajong wat de veranderingen voor jou betekenen.

'Topteam van 25 autisten'

Bij Specialisterren worden complexe online omgevingen getest voor klanten als DigiD, Kluwer en Heineken. Directeur Sjoerd van der Maaden wil laten zien dat je een hoogwaardige dienstverlening kunt opzetten en tegelijk andere bedrijven kunt inspireren om mensen met autisme aan te nemen.

Omgeving met weinig prikkels

Sjoerd heeft zelf een autistische zoon. Ondanks een hoge intelligentie presteerde zijn zoon niet goed op school. Maar Sjoerd zag dat zijn kind prima kan studeren en werken, zolang je hem maar een omgeving met weinig prikkels biedt. Deze gedachte vormde de opzet voor Specialisterren.

Helemaal op je plek

Inmiddels heeft het bedrijf 25 testers in dienst, die allemaal een autismespectrumstoornis hebben. Voordat ze bij Specialisterren kwamen werken, hadden de meeste testers een Wajong-uitkering. Zij maakten dankzij hun begeleiding en de structuur die het werken bij Specialisterren biedt, een enorme ontwikkeling door. Zo ook medewerker Jesper (32). Bij eerdere baantjes ging het vaak mis. Jesper: ‘Toen ik op latere leeftijd de diagnose Asperger kreeg, viel alles op zijn plek. Had ik het maar eerder geweten. Het was voor mij en mijn omgeving een verklaring voor het feit dat ik altijd vastliep in mijn werk.’ Door zijn jobcoach van UWV werd Jesper gewezen op een bedrijf waar ze specifiek medewerkers met een autismespectrumstoornis zochten. Jesper is nu helemaal op zijn plek als tester bij Specialisterren.

Autisme als voordeel

Door slechte ervaringen bij vorige banen ontwikkelde Jesper een negatief zelfbeeld. ‘Bij Specialisterren kwam ik in een omgeving waar elke collega ook een vorm van autisme heeft. Voor het eerst werd er rekening gehouden met mijn beperkingen. Dit gaf veel rust en zorgde ervoor dat ik weer zelfvertrouwen kon opbouwen. Door mijn autistische stoornis heb ik een goed oog voor detail. Ook vallen veranderingen mij snel op. Dit zijn juist de eigenschappen die mij een goede tester maken. Het belangrijkste dat mijn werk me geeft zijn structuur en vastigheid. En bij Specialisterren wordt er gekeken naar mijn mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Hierdoor voel ik mezelf een stuk prettiger.’

Solliciteren

Specialisterren is op zoek naar mensen met autisme die een (niet afgeronde) ICT-opleiding hebben gevolgd op hbo- of wo-niveau. Zou jij graag bij Specialisterren willen werken? Stuur je cv en sollicitatiebrief naar sollicitatie@specialisterren.nl.

Beeld: Jesper staat niet op de foto.

Gepubliceerd op: 09-12-2015

Lees meer over

Autisme Vacatures Werkgever

Reacties

Door Corien Hessels op donderdag 10 december 2015, 16:59

Wat een geweldig iniatief zeg!. Ik heb ook een Asperger diagnose gekregen op latere leeftijd. Ik heb niets met ICT helaas. Ik heb geen enkele opleiding alleen een middelbare schooldiploma.

Door Joep op maandag 14 december 2015, 22:52

Waarom leent het UWV zich voor advertorials? Dit is al de tweede die ik langs zie komen. Verkapte reclame voor een of ander recruitment bureautje.

Door Hakuna op dinsdag 15 december 2015, 17:17

IK kom zoals verwacht nooit in aanmerking voor zo'n baantje, daar ik alleen lagere LOM school heb gehad en daarbij zal geen enkele werkgever staan te wachten op een transgender van boven de 50 jaar met een medisch dossier als een beerput!

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord