UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Sporten in een rolstoel
blog over sport
Actief blijven Blog

'Stiekem ga ik natuurlijk voor goud'

Rolstoeltennisster Diede de Groot (19) doet mee aan de Paralympische Spelen in Rio. In 4 blogs doet ze verslag.

keer gelezen
3325

Rolstoeltennisster Diede de Groot (19) doet mee aan de Paralympische Spelen in Rio. In 4 blogs doet ze verslag. 

'Ik heb uitgevoerd wat ik had bedacht'

Mijn laatste toernooi voor Rio was het British Open. Een belangrijk toernooi, want iedereen test daar de laatste dingetjes uit. Zelf ben ik bezig geweest om mijn service te verbeteren en dat is wel gelukt. In de eerste ronde heb ik heel goed gespeeld en ik ben blij met hoe het is gegaan. Ik heb uitgevoerd wat ik had bedacht.

Ik wilde ook meer constantheid in mijn spel krijgen. Tennissen is puntjes scoren, het ene na het andere. Telkens opnieuw moet je er stáán. Ik wil nog wel eens in het vorige blijven hangen: waarom maakte ik nou die dubbele fout?!

Rituelen

Ik heb een paar rituelen uitgeprobeerd om mijn mind te resetten: een hapje banaan of een handdoek over mijn hoofd als ik naar de bank ga. Vooral ademhalingsoefeningen hebben geholpen om mezelf te kalmeren. De halve finale heb ik verloren van Aniek van Koot. Dan merk ik toch dat het moeilijk is om die concentratie de hele tijd vol te houden. Maar de finale van de dubbel hebben Marjolein Buis en ik gewonnen.

Heel Oranje-vliegtuig

Nu ben ik een maand thuis om te trainen. Daar kom ik tussen de toernooien niet aan toe. Dan leef je uit je koffer. Op een gegeven moment voel ik dat ik thuis moet zijn. Rust en regelmaat, eten wat mijn moeder me voorschotelt. Dan laad ik weer helemaal op. 

Op 1 september vliegen we met het NL-team naar Brazilië, een heel Oranje-vliegtuig. Een doel voor de Spelen heb ik me niet gesteld. Ik heb geen idee hoe ik op alle dingen om het tennis heen zal reageren. Misschien halen die me wel uit mijn concentratie. Ik ben tevreden als ik kan laten zien dat ik heel goed kan tennissen, als ik alles eruit haal wat erin zit. En stiekem ga ik natuurlijk voor goud. Maar ja, er zijn 20 anderen die dat ook zullen doen.'

Programma

Tussen 7 en 18 september komt Diede in actie in het single- en dubbeltoernooi. Bekijk het volledige programma van de Paralympische Spelen in Rio op www.paralympisch.nl/rio2016.

Lees ook Diedes eerste blog

Naar Rio: 'Het is zo snel gegaan'

Gepubliceerd op: 22-08-2016

Lees meer over

Rolstoel Sporten Blog

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord