UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
sporten met hart- en vaatziekten
sporten met hart- en vaatziekten
Actief blijven Blog

Welkom saai leven!

Hartpatiënt Dayenne Zwaagman gaat 22 januari 50 kilometer schaatsen op de Weissensee. Ze schrijft over het belang van rust voor de grote tocht.

keer gelezen
4181

Dayenne Zwaagman (33, Wajong) heeft een aangeboren hartafwijking. Haar doel is om op 22 januari de Alternatieve Elfstedentocht te schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Met deze schaatsklassieker haalt ze geld op voor stichting Hartekind.

De spanning stijgt. Over een week vertrek ik naar Oostenrijk. Na een lange, zware dag op Flevonice pak ik mijn boodschappen uit mijn tas. De aardse geur van bietensap lijkt wel door het glas van de fles heen te komen. Ik kijk met meer verlangen naar de zak volkorenpasta, hoewel ik vrees dat ik over anderhalve week toch de Hollandse pot zal missen. Wijn laat ik sinds de jaarwisseling ook maar achterwege. Steeds vaker pak ik zowel overdag als aan het begin van de avond mijn rustmoment op de bank, maar ik zou vanaf nu ook eigenlijk eerder naar bed moeten gaan.

Tijdens de training merk ik het meteen als ik de nacht daarvoor de 7 uur slaap niet gehaald heb. Mijn benen gaan eerder trillen en daardoor is het lastiger om mijn balans op het ijs te vinden. Juist nu kan ik mij geen blessure veroorloven.
Dus verwelkom ik mijn saaie leven voor de komende anderhalve week ha(r)telijk met rustige Netflix-avonden, thee en bietensapjes.

Lees ook Dayennes eerdere weblogs:

•    13 januari: Geen zorgen voor morgen
•    30 december: Ik wil nu echt pootje over kunnen
•    21 december: Ik ben een gelukkige uitzondering op de regel

Gepubliceerd op: 12-01-2016

Je kunt niet reageren op dit artikel

Door Hans breuker op donderdag 21 januari 2016, 15:40

Wow. Vooral de bietensap lijkt me enorm afzien ;-) Maar serieus dikke respect. ik heb volgens mij geen hartafwijking en zou niet eens kunnen wat jij doet! Succes en ik volg je. Lekker vanuit m'n luie stoel :-)

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord