UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
werkgever en werknemer in participatiewet
werkgever en werknemer in participatiewet
Werken Tips

100% werkzaam koppelt je aan een passende werkgever

Het online platform 100% werkzaam brengt werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers bij elkaar.

keer gelezen
3990

Op zoek naar een bedrijf dat bij je past? 100% werkzaam is een digitaal matchplatform dat achterhaalt wie je bent en je rechtstreeks in contact brengt met de juiste werkgever.

'We kijken vooral naar iemands persoonlijkheid'

Wiecher Hakse, directeur marketing en innovatie van uitzendbureau Timing, is initiatiefnemer van 100% werkzaam. Dit is een digitaal matchplatform waar werkzoekenden met een arbeidsbeperking op een simpele manier in contact kunnen komen met een voor hen geschikt bedrijf. Wiecher: ‘Wij zochten voor ons hoofdkantoor 3 mensen met een arbeidsbeperking. Het duurde bijna 7 maanden voor wij geschikte kandidaten hadden gevonden. Er was geen goede centrale database waar we konden zoeken. Zo ontstond het idee voor 100% werkzaam.’

100% werkzaam

Wiecher: ‘De basis voor 100% werkzaam is het afgelopen jaar gelegd. De site is simpel, transparant. Ik hoop dat veel werkgevers en werkzoekenden zich aanmelden. Zij kunnen kosteloos een profiel aanmaken. We hebben het platform opgezet zonder commercieel belang en bemiddelen niet tussen werkgever en werkzoekende. Er is rechtstreeks contact tussen beide partijen.’

Hoe werkt het?

Na de inschrijving maakt de computer een koppeling op basis van criteria die vooral iets zeggen over iemands persoonlijkheid en of iemand past bij een bedrijf. ‘Wie ben je, waar ben je goed in, wat vind je leuk’, staan centraal. Een opleiding en cv zijn minder belangrijk. Wiecher: ‘Iemand heeft misschien helemaal geen opleiding of werkervaring. Dan is het belangrijker te weten of je bij een organisatie past op basis van andere kenmerken.’ Zo moet je bijvoorbeeld aangeven in welke branche je graag wilt werken en welke eigenschappen bij jou passen. Ben je zelfstandig, stressbestendig en kom je afspraken na?

Originele vragen

Bij het invullen van de vragenlijst beantwoord je ook originele vragen als: welk eten spreekt je het meeste aan? Zowel werkgever als werkzoekende vullen deze vraag in om zo tot de beste match te komen. Pas jij beter bij stamppot of bij broodje gezond? Of: welke radio spreekt jou het meeste aan? Pas jij bij Slam FM, RadioNL of Classic FM? En welk dier spreekt je het meeste aan? Kat, gorilla of slang? 

Samenwerking gemeentes

Op dit moment zijn er spontaan 24 bedrijven en 80 werkzoekenden ingeschreven. Dit aantal moet nog groeien. Wiecher: ‘Tot nu toe hebben we 2 mensen aan werk geholpen. Op korte termijn willen we intensiever met gemeentes gaan samenwerken. Zij kunnen mensen bijvoorbeeld stimuleren zich in te schrijven. Mensen met een arbeidsbeperking hebben soms net wat extra aanmoediging nodig. Als er voldoende gemeentes zijn aangesloten, gaan we in die regio’s actiever aan de slag om bedrijven te werven. We hopen ook dat we meer met UWV kunnen samenwerken. Het platform kan een aanvulling zijn op de website werk.nl.’

Gepubliceerd op: 26-07-2016

Je kunt niet reageren op dit artikel

Door Danny op vrijdag 26 augustus 2016, 19:55

Heb moeilijke tijd gehad met de mensen die daar werken.Of hoe ze met je om gingen.Of de bezuinigingen die uwv door gingen of de medewerkers die sprak werden ontslagen en weer aangenomen.Kon je vertellen on aangenaam.of berichten systeem of site werk.nl deed het niet als werkzoekende bent. of heel wat bericht en telefoontjes naar helpdesk.Hallo zit voor windows xp Microsoft en word vertelt aan balie door jullie werknemers het veilig kan gebruiken.Hallo digd werkmap digitaal.

Voelde voor mijn niet meer zo veilig Apple Microsoft Google Android app.

Want ze gingen alles vanuit huis doen,kreeg discussie mag niet via google gmail,allen berichten via werk map digd, ik dacht dat chat was.Maar ze was bloed serieus,of ik even wilde solliciteren.en werkmap moest gaan gebruiken.oh ok mevrouw de werkcoach dan doen we dat even.

Dan komt het.Hoe werkt apple Hoe werkt Microsoft, Hoe werkt Google android besturingssystemen.Hoe krijg document verzonden is wel veilig,komt wel veilig aan

Door UWV Webcare op maandag 29 augustus 2016, 14:47

Beste Danny,
Dat moet een heel lastige situatie voor je zijn. Wat goed dat je dit meldt.
Je bezorgdheid over de digitale veiligheid is heel begrijpelijk. Bij reguliere e-mail is niet honderd procent te garanderen is dat het bericht bij niemand anders terecht komt. Zoals je zelf al aangeeft; het loopt via externe aanbieders, zoals Microsoft of Google.
In de Werkmap log je in met je DigiD. Dit is jouw persoonlijke code, die niemand anders kent. Hierdoor is de Werkmap een veilige omgeving om in te werken.
Heb je vragen over het werken met de Werkmap? Hiervoor kunt je terecht bij het Werkbedrijf. Of lees de handleiding op werk.nl: http://bit.ly/2bu0Ogm.
Met vriendelijke groet, Stella, UWV Webcare Team

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord