UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Ron Blaauw helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met een baan in de keuken
Ron Blaauw en een nieuwe collega in de keuken
Werken Oproep

Chef-kok zoekt nieuwe collega’s

‘Een baan in de keuken van een topkok? Het Ron Blaauw College zoekt kandidaten.’

keer gelezen
997

Heb jij een passie voor koken? Wil jij het vak leren van een echte meesterkok? Dit is je kans. Schrijf je in voor het Ron Blaauw College, een korte intensieve opleiding met grote kans op een betaalde baan. 

‘We willen het vuur en de passie voor het vak met je delen’

Ron Blaauw zoekt nieuwe collega’s. De chef-kok met een Michelinster runt samen met Marco Wins van coachingsbureau In 2 Work het Ron Blaauw College. Hier krijgen mensen met of zonder een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om aan de slag te gaan in een van zijn keukens. Op het Ron Blaauw College leer je in korte tijd te koken volgens de menukaarten van Ron Blaauws restaurants. Door techniektraining en het meedraaien van avonden in het restaurant, krijg je het vak al snel onder de knie. Ron: ‘We starten met de basisbegrippen van het koken en het leren werken in een keuken. Dat is nog belangrijker dan het leren koken van gerechtjes.’ 

Leerzaam

Ook leer je via gedragstraining en videoanalyse nieuwe vaardigheden en word je beter in wat je al kunt. Dat is niet alleen leerzaam voor jou als kok maar zeker ook als mens. Denk aan het leren uitvoeren van taken, werken onder druk, gericht communiceren en effectief samenwerken. Je krijgt zelfs (kick)boksles. Ron: ‘Het werken in een keuken vraagt wel wat van je. Een goede fysieke conditie komt goed van pas.’

Erkend diploma

Het Ron Blaauw College is een door UWV erkende opleiding. Je start de opleiding met behoud van je uitkering. Pas als je gaat werken, wordt je uitkering aangepast aan wat je verdient. Omdat het een SVH-erkende opleiding (Stichting Vakbekwaamheid Horeca, red.) is, kun je ook vakdiploma’s halen bij het Ron Blaauw College. De opleiding duurt 13 weken en wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen. Slaag je? Dan krijg je een SVH-erkend Ron Blaauw College diploma Keuken Assistent of Basis Kok. Na je opleiding werk je minimaal 7 maanden in de keukens van Ron Blaauw. Minimaal 24 uur per week, maximaal fulltime. 

Verder groeien

Heb je de smaak te pakken? Dan kun je verder groeien in het vak. Door de baangarantie bij Ron Blaauw heb je al een plek bij een erkend leerbedrijf en kun je een ROC- of een BBL-opleiding volgen op mbo-niveau 2 of 3. Van de deelnemers die na de opleiding een baan kregen bij een andere werkgever, heeft 75% nog altijd betaald werk.

Waar en wanneer?

De opleiding start 2 keer per jaar, in juni en in september. De lessen vinden plaats in kookstudio Ron Blaauw Central Station, Diemen. De kooklessen worden gegeven door meesterkok Ron Blaauw, chef Bas Brouns en leermeester Cees Hauwert.

  • Maandag Theorie over de praktijk en sportles
  • Dinsdag en woensdag Praktijklessen koken
  • Donderdag en vrijdag Workshops en excursies

Na 6 weken vervallen de workshops en excursies en loop je op donderdag en vrijdag stage in de keuken waar je na je opleiding aan de slag mag.

Aanmelden Ron Blaauw College

Ron Blaauw: ‘We kunnen je in deze korte periode niet alles over koken leren, maar wel het vuur en de passie voor het vak met je delen. Ga die uitdaging aan.’ Marco Wins: ‘Samen werken we aan jouw toekomst.’ Heb jij een Wajong-, WIA-, of Ziektewet-uitkering en zie jij jezelf in de keuken werken? Reageer dan nu en geef je op. Er is plek voor 14 deelnemers. 

Aanmelden kan via www.ronblaauwcollege.nl.

Meer informatie

Meer weten? Bekijk deze video over het Ron Blaauw college.

Kandidaten Ron Blaauw College 2018
Gepubliceerd op: 21-01-2019

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord