UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Kracht van paardencoaching
Kracht van paardencoaching
Werken Video

De kracht van paarden bij re-integratie

Daniëlle kwam door complexe PTSS in de WIA terecht. Paardencoaching helpt haar op een unieke manier bij haar re-integratie.

keer gelezen
8211

Daniëlle (WIA) volgt al maanden paardentherapie. Paard Amber helpt haar bij de spanningen die ze heeft door haar complexe PTSS.

'Ik vind het een cadeautje dat ik deze mogelijkheid heb gekregen'

Het contact met Amber is heel belangrijk voor haar re-integratie. ‘Ik vond het heel spannend. Ik vind het een cadeautje dat ik deze mogelijkheid heb gekregen. Ik wil iedereen adviseren om eens te ervaren hoe het is bij paardencoaching. Het is een heel mooie manier om te ontdekken wat je wilt. Niet alleen op persoonlijk gebied maar ook qua werkmogelijkheden.’

Caprilli Coaching & Training is een re-integratiebureau en opleidingsinstituut dat mensen begeleidt naar de maatschappij en/of werk. Het bureau zet paarden in als hulpmiddel voor de mens, ook wel ‘paardencoaching’ genoemd. Voor UWV organiseert Caprilli trajecten als ‘Werk Fit’ en ’Naar Werk’.

Gepubliceerd op: 19-10-2017

Reacties

Door Carolien de Vries op dinsdag 27 juni 2017, 14:34

Ik heb MS, juist, door koste wat kost, het paardrijden steeds weer op te pakken, kan ik, met een maandelijkse infuus met TISABRI, weer enigszins een stabiel leven

Door Henriët van Kooten op donderdag 20 juli 2017, 19:42

Ik heb net naar de video paardencoaching bekeken en zou dit ook graag willen. Ik zit in de WAO en heb al eerder met het UWV gebeld om te informeren naar hulp bij reïntegratie maar er was niets wat zij mij konden bieden. Blijkbaar is dit verandert en is er nu deze mogelijkheid ingezet.
Hoe en bij wie kan ik mij aanmelden?

Door UWV Webcareteam op vrijdag 21 juli 2017, 10:36

Hoi Henriët,

Wat leuk dat je je hiervoor wilt opgeven!
Je zou hiervoor dan een afspraak met jouw arbeidsdeskundige kunnen maken zodat je de mogelijkheden kan bespreken.
Om in contact te komen met jouw arbeidsdeskundige kun je naar de klantenservice bellen https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/contact/detail/telefoon.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,
UWV

Door Henriët van Kooten op donderdag 3 augustus 2017, 13:02

Ik heb na drie pogingen eindelijk contact gehad met een arbeidsdeskundige ( mijn vorige)en en hij vertelde mij dat, omdat ik een WAO uitkering had ik niet in aanmerking kwam. Wel als ik een WIA uitkering had gehad.
Ik heb net weer contact gezocht met het UWV en laten weten dat in het artikel en volgens uw reactie, ik wel in aanmerking kom. Zij zullen weer contact zoeken met het UWV arbeidsdeskundige.
Mijn eigen, nieuwe arbeidsdeskundige, een vrouw, heb ik niet gesproken. Misschien is zij op vakantie of ziek. Al met al is het, vooralsnog, niet makkelijk om voor de paardentherapie in aanmerking te komen

Door UWV Webcareteam op maandag 7 augustus 2017, 10:24

Hoi Henriët,

Ik kan me voorstellen dat je graag wilt weten waar je aan toe ben en of je voor de paardentherapie in aanmerking komt . Als ik je goed begrijp, is er nu opnieuw een verzoek gedaan voor toestemming. Ik raad je aan dit af te wachten.

Met vriendelijke groet,

Yvonne
UWV Webcare Team

Door UWV Webcareteam op maandag 7 augustus 2017, 10:32

Hoi Henriët,

Ik kan me voorstellen dat je wilt weten waar je aan toe bent en of je in aanmerking komt voor de paardentherapie.
Als ik je goed begrijp, is hiervoor opnieuw een verzoek gedaan naar je huidige arbeidsdeskundige. Ik raad je aan dit af te wachten en hoop voor je dat je snel bericht krijgt.

Met vriendelijke groet,

Yvonne
UWV Webcare Team

Door Sintara op vrijdag 25 augustus 2017, 07:02

Erg mooi, hopelijk wordt er ook gekeken naar de andere mogelijkheden die er zijn zoals hulp-/assistentie honden, therapie met andere dieren, etc.

Ik hoop van harte dat mensen met (C)PTSS hun liefde voor het leven weer mogen gaan ontvangen.

-Veel liefs, Natasha-

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord