UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Wet-doelgroepverklaring-loonkostenvoordeel-werkgever-arbeidsbeperking
Wet-doelgroepverklaring-loonkostenvoordeel-werkgever-arbeidsbeperking
Werken Nieuwsbericht

Help je werkgever met een doelgroepverklaring

Vanwege een nieuwe regeling heeft je werkgever je hulp nodig. Jouw doelgroepverklaring LKV kan hem tot € 6.000 per jaar opleveren.

keer gelezen
12090

Start je met een nieuwe baan? En heb je hiervóór een uitkering gehad? Dan heeft je werkgever je hulp nodig. Jouw doelgroepverklaring LKV kan hem financieel voordeel opleveren voor maximaal 3 jaar als hij jou in dienst neemt of herplaatst. Dit biedt dus kansen voor jouw werkgever (een vergoeding) én voor jou (een baan).

Op 1 januari 2018 is een nieuwe regeling in werking getreden, die ook voor jou kansen kan bieden. Het gaat om het loonkostenvoordeel (LKV), dat onderdeel is van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Het LKV is een vergoeding voor werkgevers die - onder andere - werknemers met een arbeidsbeperking in dienst nemen of herplaatsen (Wajong, WIA of WAO). Dit bedrag kan oplopen tot maximaal € 6.000 per jaar. Hiermee vergroot je jouw kans op een baan.

Kopie doelgroepverklaring LKV

Wil jouw werkgever het LKV aanvragen? Dan heeft hij een kopie nodig van je zogeheten doelgroepverklaring LKV. Zonder deze kopie kan je werkgever geen LKV aanvragen.

Binnen 3 maanden aanvragen

Het is belangrijk dat je de doelgroepverklaring LKV binnen 3 maanden aanvraagt. Dit geldt alleen voor werknemers die na 1 januari 2018 bij een nieuwe werkgever zijn gaan werken of bij hun huidige werkgever zijn herplaatst. Na deze 3 maanden heb je geen recht meer op de doelgroepverklaring LKV. Je kunt de doelgroepverklaring LKV ook al aanvragen voordat je dienstverband ingaat (maximaal 1 maand daarvoor). Zonder een kopie van jouw doelgroepverklaring LKV kan jouw werkgever geen LKV meer aanvragen en loopt hij dus mogelijk tot € 6.000 per jaar mis.

Zonder jouw doelgroepverklaring LKV kan je werkgever geen vergoeding aanvragen

Wanneer een doelgroepverklaring LKV?

Om een doelgroepverklaring LKV bij UWV aan te kunnen vragen, moet je aan 1 van de volgende voorwaarden voldoen:

Aanvragen via uwv.nl

Als je tot een van deze doelgroepen behoort, kun je vanaf 1 januari 2018 een doelgroepverklaring LKV bij UWV aanvragen. Onder aan het aanvraagformulier kun je aankruisen dat UWV automatisch een kopie naar je werkgever mag sturen. Wil je dit niet? Dan kun je hem zelf een kopie geven.

Mensen die 56 jaar of ouder zijn en van de gemeenten een uitkering krijgen, kunnen ook een doelgroepverklaring LKV aanvragen, maar zij doen dit bij hun gemeente en niet bij UWV.

Machtigen kan ook

Je kunt ook iemand machtigen om de doelgroepverklaring LKV voor je aan te vragen. Hiervoor vind je een machtigingsformulier op de website van UWV.

Meer weten?

Gepubliceerd op: 09-01-2018

Reacties

Door John op dinsdag 17 april 2018, 04:48

Dus zelf krijg je niets, alleen werk?
Je baas word er beter van !

Door Mijn op dinsdag 11 september 2018, 19:43

Wel een stempel en waarom?

Door Ot op maandag 24 september 2018, 12:20

Geweldig toch.
met deze kleine handeling kun je jezelf nog sterker op de arbeidsmarkt zetten.
Dat dit een doorslag voor een arbeidsovereenkomst kan betekenen.
Echt super!!

Door A. op dinsdag 23 oktober 2018, 17:37

uitbuiting van de wajongers werknemers worden er beter van de wajongers krijgen onder het minimum uurloon betaald een grote oplichting van de werknemers mooi verhaal maar zelf wordt je er niet beter van... En de baas ziet dollartekens in z'n ogen om zo grof geld over jou rug te verdienen

Door Slimmehenkie op zaterdag 2 februari 2019, 12:35

Lieve mensen ik zie klachten over dat de baas hier beter van word, dit klopt. Maar dat wij er niet beter van worden klopt echter niet.
De baas krijgt geld naarmate er is vast gesteld naar hoe je functioneert op de werkvloer.
Aangezien wij minder ervaring kunnen hebben en dat de kans bestaat dat wij een terugval krijgen, of misschien wel medische complicaties. Dan zou het voor de werkgever een te groot risico zijn om met wajonger te werken. Ik ben erg blij met de kans die ik heb gekregen om alsnog op een latere leeftijd een leuk leventje voor mezelf kan bouwen.

Met vriendelijke groet.

Door Hans Vaessen op dinsdag 7 januari 2020, 13:32

Als je slim bent, en dat zijn we, kun je dit meenemen in je onderhandeling.
Is tenslotte ook bedoeld om als sr. een acceptabel loon te ontvangen.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord