UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Jonge vrouw aan het werk in een keuken
Werken Achtergrond

Ik heb een beperking. Waar vind ik een baan?

Werk vinden met een arbeidsbeperking? Dat is niet altijd even simpel. Deze betrokken organisaties koppelen je graag aan een werkgever.

keer gelezen
3213

Je hebt een beperking en je wilt graag aan de slag. Maar hoe kom je aan een passende baan? Er zijn veel bedrijven, bureaus en organisaties die je kunnen helpen met de stap naar de arbeidsmarkt. UWV Perspectief zet 10 initiatieven voor je op een rij.

‘Elke baan was al snel fysiek te zwaar. Nu werk ik toch bij een bank, super!’

Kansen in branches door hele land

Voor wie: alle mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
Wat: Werken in de zorg, hotels, de horeca of bij een kantoor? UWV en het Schakelpunt Landelijke Werkgevers ondersteunen horecawerkgever Vermaatgroep en multi-service facilitair dienstverlener EW Facility Services, om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Lees meer over deze samenwerking.
Websites: Vermaatgroep en EW Facility Services

Meet & Greet bij Onbeperkt aan de Slag

Voor wie: iedereen met een arbeidsbeperking
Wat: Onbeperkt aan de Slag organiseert elke week meerdere Meet&Greets door het hele land. Hier ontmoet je werkgevers, ga je in gesprek en ontdek je welke mogelijkheden er voor jou zijn. Alvast vacatures bekijken? Maak een account aan en upload je cv of bel het PowerPunt voor al je vragen.
Website: Onbeperkt aan de Slag

Emma at Work

Voor wie: jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een fysieke beperking
Wat: Emma at Work bemiddelt jongeren met een fysieke beperking naar bijbanen, vakantiebanen, werkervaringsplekken, stages en (tijdelijke) banen.
Zoals Godelivia (25): ‘Door mijn reuma was elke baan al snel fysiek te zwaar. Via Emma at Work kwam ik op de marketingafdeling van een bank terecht, super!’ Binnen het Experience Lab van Emma at Work kun je (online) trainingen volgen, meedoen aan workshops of in gesprek met een coach. Schrijf je in en de zoektocht begint.
Website: Emma at Work

Centrum Chronisch Ziek & Werk

Voor wie: mensen met een kwetsbare gezondheid, zowel fysiek als mentaal
Wat: De adviseurs van stichting Centrum Chronisch Ziek & Werk hebben een kwetsbare gezondheid en zijn re-integratiecoach. Zij weten uit persoonlijke ervaring wat er voor nodig is om weer nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Robbert Janssen, bestuurder: ‘Het is lastig om te weten hoe iets is of voelt, wanneer je het niet zelf hebt meegemaakt. Zeker bij complexe problematiek voelen mensen zich vaak niet écht begrepen. Een gesprek met en begeleiding door een ervaringsdeskundige biedt dan uitkomst.’ Voor hulp bij de aanvraag en financiering van re-integratie en coaching bij ziekte mail je naar info@cczw.nl of bel je 040 - 209 42 45.
Website: Centrum Chronisch Ziek & Werk

Ctalents

Voor wie: iedereen die blind, slechtziend, doof of slechthorend is
Wat: Ctalents detacheert mensen met een zintuiglijke beperking bij opdrachtgevers in alle sectoren in heel Nederland. Daarnaast verzorgt Ctalents voor deze groep ook jobcoaching en re-integratietrajecten.
Website: Ctalents
Handig om te weten: sinds 1 januari 2020 zijn de regels voor toelating tot het doelgroepregister verruimd. Blinde en dove mensen vallen nu ook onder de banenafspraak. Hierdoor wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om mensen met een zintuiglijke beperking aan te nemen.
Meer lezen op UWV Perspectief: werken met een zintuiglijke handicap. En bekijk de video met de slechtziende Rosalie, die werkt voor Ctaste (onderdeel van Ctalents).

Maatwerkbanen

Voor wie: mensen met een Wajong- of WIA-uitkering of mensen die zijn opgenomen in het doelgroepregister
Wat: Voor een passende werkplek kun je naar de vacaturesite van Maatwerkbanen. Diverse partijen worden hier bij elkaar gebracht: werkzoekenden, werkgevers, gemeentes en bemiddelaars/re-integratiebedrijven. De site is ontwikkeld en wordt onderhouden door mensen met een arbeidsbeperking.
Website: Maatwerkbanen.nl

BC Group

Voor wie: iedereen met een arbeidsbeperking
Wat: De Zwolse BC Group strijdt tegen vooroordelen rond werken met een arbeidsbeperking. De organisatie gaat uit van je talent. Je kunt eventueel een training volgen waarin je je werknemersvaardigheden verder kunt ontwikkelen. Zo ga je beter voorbereid aan het werk. Wil je ook aan de slag bij een bedrijf uit hun netwerk? Meld je aan en verken je kansen.
Website: BC Group

Werken met een psychische beperking

Voor wie: mensen met psychische klachten
Wat: Heb je psychische klachten en zoek je een baan of wil je je verder ontwikkelen? Op de Routewijzer naar werk van Mind vind je veel handige tips en informatie.
Website: Mind: routewijzer naar werk

100% werkzaam

Voor wie: iedereen die valt onder de Participatiewet
Wat: Het matchplatform 100% werkzaam koppelt werkzoekenden vanuit de Participatiewet en werkgevers aan elkaar. Iedereen die iets kan betekenen voor de arbeidsmarkt kan meedoen. 100% werkzaam maakt jou zichtbaar voor de werkgever door middel van een eigen profiel. Functie-eisen zijn minder belangrijk, het gaat meer om wie jij bent als persoon, wat je karakter is en wat je waarden en normen zijn.
Website: 100% werkzaam

Overleg met UWV

Wil je meer weten of heb je vragen? Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met je contactpersoon bij UWV om verder te praten over je mogelijkheden. 

Meer lezen op UWV Perspectief:

Meldpunt Ieder(in)

In januari 2020 is het Meldpunt Ieder(in) geopend. Vragen over werken met een beperking? Bel: 085 – 400 70 22 of mail: meldpunt@iederin.nl
Website: Ieder(in)

Waar kun je nog meer terecht?

Lijst met inclusieve werkgevers: 

Nog meer tips? Laat ze hieronder achter. 

Gepubliceerd op: 03-02-2020

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord