UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Werken Video

Leren en werken in de natuur

Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn buiten aan het werk via het leerwerktraject van Landschap Noord-Holland.

keer gelezen
1407

Stichting Landschap Noord-Holland heeft een succesvol leerwerktraject voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het is gezellig en het team is leuk.’

Het leerwerktraject kent alleen maar winnaars

 

Stichting Landschap Noord-Holland biedt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om in een leerwerktraject werkervaring op te doen in de Groenploeg. Het is een dynamische baan, want in de Groenploeg doe je onderhoud aan natuurgebieden. Je bent dus de hele tijd buiten bezig.

Op de goede plek

‘Als je wordt aangenomen, word je nooit zomaar in een team gezet’, zegt Jeroen Pennock, manager van de Groenploeg. ‘We kijken goed naar wie waar past. De één functioneert goed tussen pittige dynamiek met veel collega’s, de ander zetten we aan het werk op een rustige plek. We vinden het belangrijk om iemand zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te geven. Je moet deze jongeren serieus nemen. Dat is een groot onderdeel van het succes.’ Als geen ander weet Jeroen waar hij over praat. Hij doorliep zelf een leerwerktraject nadat hij arbeidsongeschikt was geraakt.

Meer kans op een baan

Het leerwerktraject kent alleen maar winnaars. Landschap Noord-Holland is erg blij met de extra handjes. Want als de velden niet onderhouden worden, groeit er al heel snel een klein bos en dan verdwijnen belangrijke weidevogels en planten. De jongeren zijn ook heel blij. Ze doen ervaring op, kunnen hun energie kwijt, en krijgen scholing, rust, ritme, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel. Daardoor maken ze na hun periode bij de Groenploeg meer kans op een baan.

Het leerwerktraject bij Landschap Noord-Holland

Werk je graag buiten en ben je niet bang voor machines? De Groenploeg van de afdeling Natuurlijke Zaken (stichting Landschap Noord-Holland) is regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. De Groenploeg biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen. Je start met een proefplaatsing van een maand. Als je laat zien dat je je voldoende kunt ontwikkelen in het werk en als persoon, kun je vervolgens tot maximaal 23 maanden blijven. Voorwaarde is wel dat er genoeg werk is bij de Groenploeg.

Is dit iets voor jou?

 • Je werkt aan een mooie natuur;
 • Je werkt met machines en handgereedschap;
 • Je krijgt goede begeleiding;
 • Je krijgt de kans om werkervaring op te doen;
 • Je werkt in een team met leuke collega’s.

Ben jij:

 • Iemand met een (Wajong-)uitkering?
 • Klaar om in weer en wind je handen uit de mouwen te steken?
 • Niet bang voor machines?
 • Van plan een vak te leren voor een betere toekomst?
 • Lichamelijk fit?
 • Bereid om in het hoogseizoen iets meer uren te werken als dat nodig is?

Neem dan contact op met Jeroen Pennock via j.pennock@natuurlijkezaken.nl. Want misschien is er weer plek voor nieuwe medewerkers!

Gepubliceerd op: 22-07-2019

Lees meer over

Video In de natuur Opleiding

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord