UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Ruth met een vrouw in gesprek over leren en werken
Werken Interview

Leren en Werken: iets voor jou?

September is de maand van Leren en Werken. Het motto is: Een leven lang leren. Heb jij al eens nagedacht over jouw mogelijkheden? Er is meer mogelijk dan je denkt!

keer gelezen
1461

Een leven lang leren. Dat is het motto van de Maand van Leren en Werken die deze maand gehouden wordt. Wat zijn jouw mogelijkheden?

LET OP!

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de regels voor de Wajong en lijken de verschillende soorten Wajong (oude Wajong, Wajong2010 en Wajong2015) meer op elkaar. Het kan zijn dat de Wajong-informatie hieronder niet meer helemaal actueel is. Kijk op uwv.nl/veranderingenwajong wat de veranderingen voor jou betekenen.

Overal in het land organiseren we deze maand leuke activiteiten om mensen naar het Leerwerkloket te trekken’, vertelt Ruth Karakaya. Ruth is adviseur Leren en Werken bij het Leerwerkloket Friesland. Ze begeleidt mensen naar werk. Vaak gaat dat via een leerwerkbaan. ‘Het motto van de Maand van Leren en Werken is: een leven lang leren. Je moet je blijven ontwikkelen. Wie je ook bent. Dat is superbelangrijk.’ 

Een leven lang leren

‘Door digitalisering en automatisering verandert de arbeidsmarkt. Sommige banen verdwijnen en aan de andere kant komen er nieuwe functies bij. Nu al zijn er veel vacatures. Deze vragen om nieuwe vaardigheden. Het is dus belangrijk om te blijven leren en te kijken waar de kansen liggen. ‘Kijk wat je mogelijkheden zijn’, adviseert Ruth mensen die langskomen bij het Leerwerkloket. ‘Denk niet in problemen. Denk in kansen.’

Leerwerkloket

Wat voor werk zoek je? Wat zijn je vaardigheden? Hoe sluiten die aan op de kansen die er zijn op de arbeidsmarkt? En wat kun je bijleren? Die vragen stellen Ruth en haar collega’s van het Leerwerkloket. In elke regio is een Leerwerkloket. Hier is iedereen welkom. Werkenden en werkzoekenden. Mensen die zich willen bij- of omscholen. Veel leerwerkloketten organiseren workshops over lerend werken. Vaak is het mogelijk om een opleiding te volgen bij een bedrijf waar je ook al werkervaring kunt opdoen. Met behoud van (een deel van) je uitkering. Het Leerwerkloket helpt hierbij.

‘Iedereen kan bijleren’

Maand van Leren en Werken

Er zijn veel verschillende extra activiteiten bij de Leerwerkloketten. Bekijk de activiteiten van de Maand van Leren en Werken. Wat dacht je van loopbaangesprekken, je weg vinden op de arbeidsmarkt, werken aan je cv, leren netwerken of een Meet and greet? 

Wat is een Leerwerkloket?

Iedereen kan terecht bij een Leerwerkloket met vragen over loopbaan of scholing. Het Leerwerkloket is een samenwerking van: onderwijs, ondernemers en overheid (UWV, gemeenten). Kijk hier voor het Leerwerkloket in jouw regio.

Lees meer over

Opleiding Hulpverlening Tips

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord