UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Wajonger op zoek naar beeld
Op zoek naar een jobcoach
Werken Blog

Maaike zoekt … een re-integratiecoach

Maaike zoekt van alles: de juiste hulp bij werk, een balans tussen privé en werk, maar ook de liefde. In deze blog vertelt ze over haar eerste stappen op de arbeidsmarkt, 2 jaar geleden.

keer gelezen
2152

Maaike (28, Wajong) woont samen met haar 2 katten in Leeuwarden en is happy single. Sinds 2010 weet ze dat ze bipolair is. Maaike is al een tijd zoekend: naar de juiste hulp bij het vinden van werk, de balans tussen werk en privé, maar ook naar de liefde. Ze schrijft hierover op UWV Perspectief.

LET OP!

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de regels voor de Wajong en lijken de verschillende soorten Wajong (oude Wajong, Wajong2010 en Wajong2015) meer op elkaar. Het kan zijn dat de Wajong-informatie hieronder niet meer helemaal actueel is. Kijk op uwv.nl/veranderingenwajong wat de veranderingen voor jou betekenen.

2016: Met mijn diploma op zak begon ik enthousiast te zwaaien naar de arbeidsmarkt. Hallo! Hier ben ik! Hire me! Ik solliciteerde, werd uitgenodigd en tadaaa: ik kreeg die toffe baan! Niet dus. Helaas werkt het niet zo voor een Wajonger.

Ik klopte aan bij UWV. Hallo! Ik heb mijn diploma mbo Marketing en communicatie op zak en wil graag werken. Help? Na een goed gesprek met mijn arbeidsdeskundige Richard mocht ik instromen in een re-integratietraject naar werk. Ik ging op zoek naar een re-integratiebureau en de arbeidsdeskundige wees mij op Novatief Werkzaken. Een re-integratiebureau in Leeuwarden waar veel vrouwen werkten en dat hij wel bij mij vond passen. Ik nam zijn advies aan en ging op kennismaking.

TIP 1: Neem een re-integratiebureau dat ook aan jobcoaching doet. Zo kan de persoon waar je het op-zoek-naar-werk-traject mee instapt, je ook blijven begeleiden als je werk hebt.

Bij Novatief Werkzaken kreeg ik een kennismakingsgesprek met een wat oudere vrouw. Ze kwam wat zakelijk op me over. Ondanks dat ze het beste  met mij voor had, voelde ik niet echt een klik. Zodoende dit aangegeven en ik kreeg een nieuw kennismakingsgesprek: met een andere vrouw. Met haar voelde het gelijk goed en ik durfde het op-zoek-naar-werk-traject met haar wel aan!

TIP 2: Mocht je niet een klik voelen met een re-integratiecoach, vraag dan om een andere.

Wat wil ik, wat kan ik

Vanuit het re-integratiebureau kreeg ik diverse workshops aangeboden. Zo heb ik onder andere 2 dagen een oriëntatietraining gedaan. Ik ging op zoek naar antwoorden op vragen als: Wat zijn mijn werkwaarden? Welke werkveldvoorkeuren heb ik? En welke beroepen zijn helemaal mijn ding? Ook heb ik een Beroepscodetest gedaan. Die bestaat uit een boekje met vragen op allerlei gebieden: bepaalde activiteiten, vaardigheden, beroepen, eigenschappen en waarden. En ik eindigde met een Beroepenselectie-code. Zo kreeg ik een goed beeld van de beroepen die bij mij passen. Een waardevolle training!

Vanuit deze training begon het gericht solliciteren op vacatures. Hoe dat ging? Dat lees je de volgende keer.

Gepubliceerd op: 10-08-2018

Lees meer over

Blog Re-integratie Jobcoach

Reacties

Door Maarten Dolle op woensdag 17 oktober 2018, 13:36

Hoi Maaike,

Ben benieuwd of ik wat voor je kan betekenen.
Ik kan je geen betaalde baan aanbieden wel een proefplaatsing
en hulp bij sollicitatie.

Groetjes Maarten,

Door Maaike De Roo op dinsdag 23 oktober 2018, 10:04

Op dit moment heb ik een contract, maar ik zal het onthouden voor de toekomst. Wie weet dat ik dan gebruik wil maken van je aanbod ;)

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord