UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Werken Video

Ontdek je talent en vind een passende baan

Pepijn heeft autisme en werkt als camerabeeldspecialist bij de politie. AutiTalent en Werkpad begeleiden daar verschillende werknemers zoals hij bij het benutten van hun talenten.

keer gelezen
1426

Bij re-integratie- en jobcoachorganisatie Werkpad zijn ze ervan overtuigd dat iedereen –beperking of niet – een talent heeft. Momenteel begeleidt Werkpad verschillende werknemers met autisme in hun werk als camerabeeldspecialist bij de politie.

LET OP!

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de regels voor de Wajong en lijken de verschillende soorten Wajong (oude Wajong, Wajong2010 en Wajong2015) meer op elkaar. Het kan zijn dat de Wajong-informatie hieronder niet meer helemaal actueel is. Kijk op uwv.nl/veranderingenwajong wat de veranderingen voor jou betekenen.

‘Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een talent heeft’

Pepijn Vaandrager heeft autisme en werkt met veel plezier als camerabeeldspecialist bij de recherche van Amsterdam, op de onderzoeksafdeling binnen de politie. Zijn werk vraagt om een goede concentratie en oog voor detail. Twee dingen waar hij, juist door zijn autisme, goed in is. Pepijn voelt zich in zijn werk dan ook prima op zijn plek.

Kijken naar talent

Er zijn op het moment meerdere camerabeeldspecialisten met autisme aan het werk op verschillende rechercheafdelingen door het land. Hun inzet loopt via AutiTalent, een detacheringsbureau speciaal voor mensen met autisme. AutiTalent biedt passend werk bij de talenten van mensen met autisme.

Begeleiding tijdens het werk

AutiTalent, Werkpad en de politie werken nauw samen om een autismevriendelijke werkplek en takenpakket te creëren voor de camerabeeldspecialisten. Verschillende medewerkers worden individueel begeleid door een jobcoach van Werkpad. Naast begeleiding op de werkvloer biedt deze organisatie ondersteuning aan mensen bij hun zoektocht naar een baan. Dit doen zij niet alleen voor mensen met autisme, maar ook voor mensen met een taalontwikkelingsachterstand (TOS) en voor dove, slechthorende, blinde of slechtziende mensen.

Werken en geluk

In de video vertelt Arlette van Scheppingen van Werkpad dat iedereen een talent heeft. Ook al denk je door jouw beperking misschien wel ‘wat kan ik nu nog?’ Werken helpt je altijd verder en maakt je gelukkiger, vindt Arlette: ‘Want van betekenis zijn en onder de mensen komen, is gewoon belangrijk om een gelukkig mens te zijn.’

Jobcoach van Werkpad

Bij Werkpad snappen ze dat het spannend is om met een nieuwe baan te beginnen. Dat jij je van je beste kant wil laten zien en vooral niet wil laten merken wat je minder goed kunt. Daarom helpt een jobcoach je op een rijtje te zetten waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt om je kwaliteiten zoveel mogelijk te benutten. De uitkomst hiervan bespreken sommige nieuwe werknemers zelf met hun werkgever, maar als het nodig of prettig is kan de jobcoach ook bij dit gesprek helpen.

  • Wil jij bij het vinden van werk of op je werk ook graag begeleid worden door een jobcoach? Vraag aan je arbeidsdeskundige of adviseur werk wat voor jou de mogelijkheden zijn.
  • Heb jij autisme en ben je op zoek naar werk? Schrijf je dan in als werkzoekende bij AutiTalent.
Gepubliceerd op: 23-10-2019

Reacties

Door Ardi Klokkers op vrijdag 15 november 2019, 08:29

Waarom wordt er alleen maar gesproken over een baan /werk zelfstandig ondernemer voor velen een betere optie met meer inkomen

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord