UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Leren werken in de horeca bij Colour Kitchen
Opleiding volgen bij Colour Kitchen op verschillende locaties
Werken Interview

The Colour Kitchen: met ervaring en diploma naar een vaste baan

Bij The Colour Kitchen ontdekken de leerlingen al werkend het horecavak. Een mooie stap naar een diploma en vervolgens een vaste baan.

keer gelezen
5554

Geen talent onbenut laten, daar staat The Colour Kitchen voor. Jaarlijks starten hier meer dan 200 leerlingen met een afstand tot de arbeidsmarkt om het horecavak onder de knie te krijgen.

 

LET OP!

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de regels voor de Wajong en lijken de verschillende soorten Wajong (oude Wajong, Wajong2010 en Wajong2015) meer op elkaar. Het kan zijn dat de Wajong-informatie hieronder niet meer helemaal actueel is. Kijk op uwv.nl/veranderingenwajong wat de veranderingen voor jou betekenen.

Gemotiveerde mensen een vak leren om ze vervolgens met een mbo-diploma (horeca-assistent niveau 1 of 2) aan een baan te helpen, dat is wat The Colour Kitchen doet. De leerlingen doen praktijkervaring op, krijgen theorieles en worden op een persoonlijk niveau begeleid. Zo zijn ze straks klaar voor een baan op de reguliere arbeidsmarkt.

Starten bij The Colour Kitchen

Via UWV, gemeentes, maar ook rechtstreeks melden geïnteresseerden zich aan bij The Colour Kitchen. Dit zijn onder andere Wajongers en mensen met een WIA-uitkering tussen de 17 en 45 jaar. De eerste stap is een kennismakingsgesprek met een coach, zoals een van de coaches van The Colour Kitchen vertelt: ‘Ik heb veel vragen: heb je affiniteit met het horecavak en ben je bereid om te leren? Maar ik kijk ook verder: waar liggen je krachten, waar liggen je ontwikkelpunten, wat wil je bereiken, heb je een vangnet? Dat zijn allemaal factoren die belangrijk zijn om hier te kunnen slagen. Ook timing is belangrijk. Soms kan het beter zijn om een paar maanden later te starten, zodat de kandidaat er echt helemaal klaar voor is.’

Oefening baart kunst

Het is hard werken, stelt de coach van The Colour Kitchen: ‘Een dag per week gaan we in de groep aan de slag met werknemersvaardigheden, zoals communicatie en omgaan met stress op de werkvloer. Veel vaardigheden worden opgedaan in de praktijk: snijtechnieken, lopen met een dienblad, bedienen. En gastheerschap, ook een lastig onderdeel. Immers als gastheer sta je centraal en moet je de regie pakken. Maar zoals met alles: oefening baart kunst. En zo groeien de leerlingen steeds meer richting de arbeidsmarkt.’

Goede balans

The Colour Kitchen houdt rekening met de kandidaten en zorgt voor passende begeleiding. ‘Ook op de werkvloer houden we rekening met elkaar. De horeca is een omgeving met veel rangen, het is hiërarchisch. We zoeken naar een goede balans, want we willen wel zorgen voor een bedrijfsechte omgeving. Want straks – eenmaal echt aan het werk – is natuurlijk niet iedereen even geduldig.’

Na een halfjaar volgt een stage bij horeca- en cateringbedrijven, zoals Eurest en Van der Valk. Een stage duurt minimaal 3 maanden, afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal uren dat iemand stage loopt. 'En dan hopen we natuurlijk dat het tijdens de stage zó goed gaat, dat ze bij het stagebedrijf kunnen blijven werken. Want daar is het om te doen: een vaste baan bij een fijne werkgever met werk waar je een kei in bent.’

‘Op de werkvloer houden we rekening met elkaar’
Birgitta volgt een opleiding bij The Colour Kitchen

De opleidingen van The Colour Kitchen

The Colour Kitchen biedt verschillende opleidingen, zoals horeca-assistent mbo-niveau 1, gastheer/gastvrouw mbo-niveau 1, basis kok mbo-niveau 2 en project op maat (afhankelijk van ervaring, capaciteiten en doel project). De opleidingen duren 1 jaar, waarbij je werkervaring opdoet en les krijgt van vakdocenten.

Opleiding bij The Colour Kitchen iets voor jou?

In maart en september starten nieuwe opleidingen bij The Colour Kitchen. Ben je enthousiast geworden? Kijk dan of je voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • je hebt een afstand tot de arbeidsmarkt (Wajong, Wwb, Participatiewet, praktijkonderwijs of vso);
 • je bent tussen de 17 en 45 jaar;
 • je woont in een van de regio’s waar The Colour Kitchen-locaties te vinden zijn (Eindhoven, Breda, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Hardenberg en Utrecht);
 • je bent gemotiveerd om te werken;
 • je vindt het leuk om in de horeca, catering of facilitair te werken;
 • je hebt nog niet veel werkervaring;
 • je hebt nog geen afgeronde opleiding voor de horeca- of hospitalitysector (ontvangst van gasten);
 • je hebt minimaal lerend vermogen.

Ook voor mensen die willen re-integreren

Voor mensen met een WIA-uitkering is er een andere opleidingsmogelijkheid, het programma op maat. Met dit Werkfit-traject word je stap voor stap voorbereid om weer aan het werk te gaan. Dit programma kan op ieder moment starten, mits er plek is en je aan de voorwaarden voldoet:

 • je bent langer dan 2 jaar ziek of gehandicapt;
 • je kunt 65% of minder van je oude loon verdienen;
 • je hebt de afgelopen 2 jaar geprobeerd om weer aan het werk te gaan;
 • op het moment dat je ziek werd, was je verzekerd voor de WIA.
Birgitta en Roselien bij The Colour Kitchen

Aanmelden opleiding The Colour Kitchen

Wil je starten in maart? Geef je op voor eind februari. Voor de opleiding van september moet je je uiterlijk eind augustus opgeven. Meld je aan via info@thecolourkitchen.com met de volgende informatie:

 • naam en contactgegevens;
 • BSN;
 • welke locatie;
 • vooropleidingen en werkervaring.

Een coach neemt contact met je op voor een intakegesprek. Kijk voor meer informatie op www.thecolourkitchen.comNog vragen? Bel tijdens kantooruren naar telefoonnummer 030-7118826.

Roselien en Birgitta bij The Colour Kitchen

Lees ook het artikel met de verhalen van Roselien en Birgitta, die allebei een opleiding volgen bij The Colour Kitchen in Breda.

Gepubliceerd op: 24-01-2018

Lees meer over

Opleiding Passend werk

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord