UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Werken Video

Solliciteren met autisme: 4 tips!

Solliciteren moet je leren. Niet omdat je autisme hebt, iedereen moet dat. Deze tips helpen je verder.

keer gelezen
877

Hoe benadruk je je sterke eigenschappen? Hoe voorkom je ongemakkelijke stiltes? En hoe en wanneer vertel je over je autisme? Martine Scharp, jobcoach voor mensen met autisme bij Werkpad, legt uit hoe je je goed kunt voorbereiden op een sollicitatie.

In een sollicitatiegesprek mag je zelf kiezen of je over jouw autisme iets wilt vertellen. Niks hoeft. Je kunt ook jouw specifieke kwaliteiten en aandachtspunten benoemen die aan autisme gelinkt zijn. Zoals: ik ben heel erg detailgericht of ik kan heel nauwkeurig werken. Stel dat je het wel wilt benoemen, kijk dan wat jouw gesprekspartner weet over autisme, omdat hier vaak een verkeerd beeld over bestaat. Het is dus belangrijk dat jij uitlegt hoe autisme voor jou werkt en wat jouw capaciteiten zijn, juist door je autisme. Benoem goed waarom jij wel geschikt bent voor die functie. 

Deze en andere tips krijg je in bovenstaande video 'Solliciteren met autisme' van jobcoach Martine Scharp.

Misschien heb jij nog een goede tip? Laat deze hieronder achter. 

Gepubliceerd op: 20-08-2019

Reacties

Door Susanne op donderdag 22 augustus 2019, 20:49

Waarom moet dit nou weer in een video? Een geschreven tekst is een stuk prikkelarmer!

Door Hanna op zondag 25 augustus 2019, 10:52

De links naar de gerelateerde artikelen (onderaan) werken niet meer. Dit is bij alle pagina's die ik tot nu toe bezocht (veel) het geval.

Door UWV Perspectief op maandag 26 augustus 2019, 10:08

Beste Hanna, dank voor het doorgeven van dit probleem. Bij ons op de redactie werkt het allemaal naar behoren, we hebben gekeken met verschillende browsers. Kun je laten weten via welke internetbrowser je de site bekijkt, en welke versie dat is? Of is het probleem bij jou inmiddels ook opgelost? We horen graag nog even van je. Dank!

Door René Polfliet op woensdag 11 september 2019, 00:34

T.a.v jobcoach Martine Scharp en UWV!

Als ik in mijn jeugd ontdekt had dat ik Autisme had/heb!, dan had ik kunnen leren en er mee kunnen leven ermee. Maar omdat ze steeds door bezuinigingen! enz alles meer onder het tapijt hebben geveegd, Huisartsen! ben ik nu 48! Ik wist pas na mijn veertigste dat ik het had! En nu pas wordt ik geholpen! Niet door het UWV want die veegt mij nu nog steeds ook onder het tapijt en wil mijn beperkingen niet herkennen! Ik ben steeds, werkloos geworden door mijn Autisme! NIET DOOR SOLLICITEREN! Het ligt niet aan het SOLLICITEREN! Maar aan het werken en volhouden! DAAR GAAT HET MIS!!!! En nu moet nog steeds zonder te leren omgaan met mijn autisme solliciteren met mijn autisme waardoor ik bij elke sollicitatie moet aangeven dat ik autisme heb en er niet mee heb leren leven! en steeds meer en meer kapot maak! Ik mag eindelijk een traject in, om te leren omgaan met mijn Autisme en wat zegt het UWV zegt NEE je moet blijven solliciteren! Dus?

Door Anoniem op woensdag 18 september 2019, 23:11

Geschreven tekst is duidelijker, minder prikkels.
Als het dan toch in een video moet, dan graag zonder achtergrondmuziekje.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord