UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Texel
Werken Oproep

Unieke kans: horecatijgers gezocht voor een opleiding op Texel

Gezocht: 40 kandidaten die op het eiland Texel opgeleid willen worden tot kok of gastheer/gastvrouw. Durf jij de oversteek te maken?

keer gelezen
1360

Lijkt het je wat om een jaar op Texel te werken, wonen en leren? Heb je een hart voor de horeca? Laat je dan opleiden tot kok of gastheer/gastvrouw bij de Texel Academy.

Betaald leren, zelfstandig en betaalbaar wonen, een erkend diploma in één jaar, baangarantie en werken met uitzicht op zee. Wie wil dat nou niet? In maart 2021 start aan de Texel Academy weer de opleiding tot kok en gastheer/-vrouw.

HOE WERKT HET?

Je volgt een erkende ROC-opleiding tot kok of gastheer/-vrouw, mbo-niveau 2 (leerweg bbl), in één jaar. Je werkt 4 dagen per week en gaat 1 dag per week naar school. Er wordt voor jou een passende werkplek gezocht. Je werk is de praktijkplek voor je opleiding, waar je ook je praktijkopdrachten uitvoert. Op de werkvloer word je door een leermeester begeleid.

Tijdens de koksopleiding leer je gerechten bereiden, recepten aanpassen, omgaan met bestellingen en hygiëne en het bijhouden van de keukenadministratie. Tijdens de opleiding tot gastheer/-vrouw leer je gasten ontvangen en bedienen, gerechten en dranken klaarmaken en serveren en voorraden bijhouden. Ook doe je mee aan excursies om je vakkennis te vergroten. Bijvoorbeeld een bezoek aan de visafslag, een rondleiding door de Texelse wijngaard of een masterclass van een sterrenchef of sommelier.

Je krijgt voor 38 uur per week salaris conform de horeca-cao. Tijdens vakanties is er geen school en werk je 38 uur. Binnen 1 jaar ben je klaar en kun jij aan de slag als gediplomeerd kok of gastheer/-vrouw. Of je kunt doorstromen naar niveau 3.

HORECACAMPUS

Tijdens de opleiding woon je in een eigen woonstudio.  De speciale horecacampus in Den Burg telt 40 ‘tiny houses’ met een eigen keuken, toilet, badkamer en een gecombineerde zit-/slaapkamer. Per maand betaal je ongeveer € 450 huur. Afhankelijk van je inkomen kun je in aanmerking komen voor huursubsidie.

IK WIL ME AANMELDEN!

Interesse? Meld je dan aan voor de open dag van de Texel Academy. De eerstvolgende open dag vindt plaats op 19 september 2020. Word je geselecteerd, dan mag je in maart 2021 starten met de opleiding. Van Wajongere tot werkzoekende: iedereen is welkom zich aan te melden. De opleiding start 2 keer per jaar, in maart en in september.

 

MEER INFO OF AANMELDEN?

Ga naar de website van de Texel Academy.

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord