UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Vrouw bekijkt op haar laptop de betaalspecificatie van haar uitkering
Geld Nieuwsbericht

Wijziging betaalspecificatie van je uitkering

Vanaf 1 oktober 2019 ontvang je vernieuwde betaalspecificaties van UWV. Ze zijn nu overzichtelijker en beter te begrijpen.

keer gelezen
1053

Vanaf 1 oktober 2019 ziet de betaalspecificatie van je Wajong-, WIA-, WAO-, WAZ- of Ziektewet-uitkering er anders uit. De betaalspecificatie is overzichtelijker en begrijpelijker.

Na iedere betaling van je uitkering ontvang je een betaalspecificatie van UWV. Deze kun je online bekijken op Mijn UWV. Op de betaalspecificatie zie je wat je bruto-uitkering is, hoeveel loonheffing je betaalt, eventuele inhoudingen of verrekeningen en welk bedrag je netto op je rekening ontvangt. Een uitleg over de nieuwe betaalspecificatie vind je op uwv.nl/betaalspecificatie.

Betaalspecificatie WW

Vanaf 1 januari 2020 ontvangen ook mensen met een WW-uitkering de nieuwe betaalspecificatie. Vanaf dan worden namelijk alle uitkeringen van UWV door hetzelfde betaalsysteem verwerkt en ontvangt iedereen dezelfde specificatie.

Gepubliceerd op: 14-10-2019

Reacties

Door dirk op maandag 13 januari 2020, 07:57

goedemorgen

wanneer krijgen we de specificatie van januari

Door UWV Webcare op maandag 13 januari 2020, 16:35

Hoi Dirk, heb je een WIA-, WAO-, WAZ, of Wajong-uitkering? Dan ontvang je rond de 15e van elke maand de betaalspecificatie.

De betaling staat rond de 23e van elke maand op jouw rekening bijgeschreven.

Informatie over alle betaaldatums vind je op onze website via deze link: https://bit.ly/2tSQvLG

Heb je meer vragen over jouw uitkering of over de betaling? Neem dan contact op met onze klantenservice. We zijn bereikbaar via Mijn Berichten op uwv.nl en telefonisch via 088 - 898 9294.

Met vriendelijke groet,
Marthijn
UWV Webcareteam

Door Menno op donderdag 16 januari 2020, 13:40

Is de betaalspecificatie van januari 2020 voor WIA al verstuurd?

Door UWV Webcare op vrijdag 17 januari 2020, 14:41

Als er bij jou niets bijzonders is dan is de betaalspecificatie verstuurd, Menno. Je vindt de betaalspecificatie van jouw WIA-, WAO-, WAZ-, of Wajong-uitkering op Mijn UWV via uwv.nl.

Hebben we met jou afgesproken dat je documenten per post ontvangt? Dan kan het zijn dat de betaalspecificatie nog onderweg is.
Hier hebben we geen invloed op.

Met vriendelijke groet,
Marthijn
UWV Webcareteam

Door Jb op donderdag 5 maart 2020, 11:24

Uwv heeft duidelijk kenbaar gemaakt dat de betaalspecificatie is gewijzigd, nu moet ik dmv googelen erachter komen dat uwv voor de ww ook een ander betaalsysteem (gelijk aan alle uitkeringen) hanteert, wat betekend dat je uitkering ook later uitbetaald word. Voorheen ontving ik een dag na het ontvangen van de specificatie mijn uitkering op de rekening (aangezien ik ook ING heb) nu blijkt dat niet meer het geval. Dank uwv voor deze berichtgeving?

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord